Læserbrev: Skal ulykken ske, før der handles?

Alberte Højgaard

Læserbrev, indsendt af Alberte Højgaard, Ingemannsvej 12, Varde. Formand for VU Varde, kandidat til Varde Byråd (V)

Jeg har skrevet om det tidligere, og jeg kommer også til det igen. Trafikken omkring og ved den kommende Frelloskole i Varde.

Lad mig opsummere:  Skolen bliver daglig ramme for ca. 900 skoleelever fordelt på fire klassespor fra 0. til 9. klasse (indskoling, mellemtrin og udskoling). Skolen får 80-90 medarbejdere. Den er en fusion mellem Brorsonskolen og Sct. Jacobi Skole, der begge ligger i Varde.

900 elever og 90 medarbejdere, der hver morgen skal cykle ind på skolen, parkere eller læsses af. Og det i tidsrummet 7.45 til 8.00. Kan I se det for Jer?

På den nuværende Brorsonskolen er der ca. 500 elever, og rigtig mange af dem bliver sat af i bil ved skolens to hovedindgange – det vil sige fra Ringkøbingvej og Ndr. Boulevard.

Når hverdagen engang vender tilbage, så brug 15 minutter på at iagttage morgentrafikken disse to steder. Deroveni kommer alle de forældre, der kører børnene i skole ad de små veje, der støder op mod skolen. Grundtvigsvej, Ingemannsvej osv. Og lad mg bare sige det som det er, jeg forstår sagtens de forældre, der kører deres børn i skole, fordi de kan være bekymrede over at sende dem ud på cykel i det kaos, der oftest er. (Stil dig 5 minutter på Ringkøbingvej, og du vil vide, hvad jeg henviser til). Jeg savner en plan for, hvad tanken er for alle de elever, der skal i skole hver morgen. Er det her noget, der virkelig skal vente, til skolen ER startet – vente til der ER sket ulykker?

Med så stor en skole med så mange elever SKAL der laves en handleplan – hvor bliver den af? Jeg savner at høre en plan for såvel trafiksikkerhed som for alt det praktiske.