Læserbrev: “Lokal DF’er vil sætte soldater ind i bandekonflikten”

Sådan stod der i JV forleden, og flere har tænkt: ”Sagde han virkelig det?”

Ja! Det gjorde jeg. Og jeg mener det. Det skal naturligvis ikke stå alene, og vi skal ikke som det første udkommandere hele Varde garnison for at køre kamppatruljer gennem Esbjergs belastede kvarterer, men vanviddet skal stoppes nu. Jeg vil ikke finde mig i skyderier i Danske gader! Det er klart der skal sættes ind med forebyggende arbejde, og det skal ske allerede i den tidlige skolealder som et samarbejde mellem SSP og hjemmet. Forældrene skal inddrages, og så skal straframmen altså udnyttes fuldt. Ikke fordi det påvirker det hårdkogte bandemedlem med en længere straf, men det skal afskrække potentielle fremtidige bandemedlemmer fra at slå sig på samme løbebane.

For at afhjælpe problemet her og nu skal politiet have flere beføjelser for at stresse bandemedlemmerne på gaden. Visitationszonerne skal fastholdes, og så skal politiet have øjne på gaderne og de kendte bøller, gerne med hjælp fra videoovervågning. Politiet skal være til stede 24/7, og her er det jeg mener Forsvaret kan træde til, hvis politiet ikke har de fornødne ressourcer.

Jeg ønsker altså IKKE et fascistisk bybillede hvor soldater har kommandoen, men Forsvaret skal være en støtte for at få stoppet vanviddet vi oplever i øjeblikket.

Vi har mange problemer i Danmark, og det her er akut. Skattelettelser og slankning af den kommunale administration stopper ikke galskaben med skyderierne, så lad os nu tage fat i rigtig rækkefølge!

Indsendt af folketingskandidat DF, Torbjørn Fristed