Læserbrev: Klimaet opfører sig tosset!

Niels Ole Beck (A)

Læserbrev, indsendt af Niels Ole Beck, folketingskandidat Socialdemokratiet.

Vi som forbrugere har også et stort ansvar!

Klimaet vil i fremtiden være et af de vigtigste politiske emner som ses tydeligt i valgkampen hvor temaet er højt prioritet på partiernes dagsorden.

Socialdemokratiet har spillet ud med et konkret bud på løsningen af de stigende klimaudfordringer, med en klima-og miljøpolitik der samler Danmark.

Som Socialdemokratisk folketingskandidat kunne jeg tænke mig at vi kunne få indført en Europæisk mærkning af de produkter som bliver fremstillet på en klima skånsom måde, ud fra nogle helt klart definerede lovkrav på lige fod med økologiske produkter. Sådan vi som forbruger kan se på hvad den enkelte vare vil koste i CO2 udledning. Dermed har vi som forbruger et konkret valg, når vi handle ind til aftensmaden.

Når man ser på de alvorlige klimaændringerne som udspiller sig overalt på kloden har vi brug for eksistentiel diskussion med hinanden om, hvordan vi lever som mennesker og samfund på denne planet, det skylder vi kommende generationer af mennesker, dyr og plantelivet.

Med en klimamærkning ville Danmark endnu engang vise vejen for et bæredygtigt samfund og samtidigt ville sådan en ordning kunne styrke erhvervslivet på både et nationalt og internationalt marked i fremtiden.

Niels Ole Beck – Revlingevej 3, 6800 Varde.

DEL