Læserbrev: En sag, der virkelig betyder noget

Læserbrev, indsendt af Heidi Bundgaard, Varde, Mor til barn med særlig behov. Formand for den Konservative vælgerforening i Varde Kommune.

Efter flere ugers drøftelser, efterfulgt af byrådets budgetseminar kunne vi i går se Borgmesteren smile bredt – budget 2021-2024 er i mål – hele byrådet står bag. Det er dejligt og jeg hæfter mig særligt, ved de markante sager, hvor C har formået at sætte et solidt fodaftryk.

Men en sag, kom ikke med. En sag, som betyder SÅ uendelig meget for mig – inklusionsprocenten! Altså den procentmarkør, der afgør om et barn med særlige behov skal inkluderes i almindelig folkeskoleklasse eller om barnet henvises til specialtilbud.

I Varde Kommunen er inklusionsprocenten 96% – det er vist landets højeste…. Hurrraaaa at være førende på det området (ironi kan forekomme) – Det konservative mål i budgetforhandlingerne var 94% – hvilket ikke fik flertal. Jeg kan forstå, at det ville have kostet 13mill om året, at sænke %-delen. Bevares, det er mange penge – og Varde Kommune kan da helt sikkert sagtens bruge 13mill til noget mere spændende end børn med særlige behov.

Men vi kan ikke være bekendt, at vende det blinde øje til – eller nøjes med at kigge på tallene i et excel ark. Det her handler om børn – det handler om ordentlighed – det handler om fremtiden.

En investering i børnene, er en investering i fremtiden. HVIS vi lader inklusionsprocenten forblive – uden at give mulighed for at vurdere det enkelte barn, så vil nogle af disse børn blive tabt i systemet og stå uden for arbejdsmarkedet, når de bliver voksne… Det koster altså væsentligt mere, at disse børn måske ender på livslang offentlig forsørgelse, end de 13mill, som forslaget koster.

Budgetforliget får ikke mig til at hvile på laurbærerne – Det Konservative Folkeparti ER det borgerlige parti der ARBEJDER – i går, i dag og i morgen og kampen for børn med særlige behov forsætter…