Læserbrev: Ældre danskere tør ikke gå ud af angst for stenkast fra uopdragne indvandrerdrenge

Marie Krarup (MF)

Læserbrev, indsendt af Marie Krarup (MF) opstillet i Varde for Dansk Folkeparti.

Esbjergs ghetto ligner ikke et superområde. I mandags besøgte jeg ghettoen Stengården i Esbjerg. Der bor 1700 mennesker, og 68 % af dem har ikke-vestlig baggrund. Området har været hærget af bander, og der er stadig højere kriminalitet i forhold til resten af byen.

Men politiets bandeindsats har hjulpet. Nu sidder ca. halvdelen af bandernes medlemmer i fængsel, og de kan ikke komme tilbage til Stengården pga. politiets opholdsforbud. En ældre beboer, jeg taler med, siger, at det er blevet bedre de senere år på grund af politiets indsats. Før var der ofte indbrud, og man så grupper af unge mænd, der hang ud og røg hash samme. Taxaer og bybusser turde ikke køre ind i området på grund af stenkast. Men sådan er det ikke mere. Der er dog stadig ældre danskere, der ikke tør gå ud af angst for stenkast og grimme tilråb fra uopdragne indvandrerdrenge i flok.

Der er ikke nogen danske børn tilbage i den opgang, hvor min samtalepartner bor. Der er faktisk kun 2 ud af de 9 lejligheder i opgangen, hvor der overhovedet bor danskere. Der bor somaliere og koreanere. Han ser meget få danske børn i hele bebyggelsen. De ældre mødes på hvert sit mødested. Danskerne et sted og de fremmede et andet sted. Nede i Netto taler de ansatte arabisk sammen, så man som dansker føler sig fremmed. Men danskerne er også en lille minoritet. De fleste er flyttet væk.

Jeg besøger selv mødestedet for ældre indvandrere, hvor man kan se, at folk sætter sig efter sproggrupper – tyrkerne i en gruppe og bosnierne i en anden. Jeg taler også med en somalisk kvinde med tørklæde, som fortæller, at hendes datter på 21 også går med tørklæde. Frivilligt. Hun må gifte sig med hvem hun ønsker. Men helst en somalier, siger hun. Politiet bryder sig ikke om ordet ghetto, og kalder i stedet området for et superområde. Det lyder jo godt. Og jeg er også meget glad for at høre, at det går fremad med at bekæmpe bande-kriminaliteten. Men for mig er det ikke super, at vi har en situation i Danmark i dag, hvor danskerne er en minoritet.

Det er sørgeligt, og det er især sørgeligt at møde indvandrere, der ikke forstår, at de skal assimileres med danskerne og derfor selvfølgelig er nødt til at opfordre deres børn til at have mest muligt med danskere at gøre og selvfølgelig også til at gifte sig med danskere og selv blive danskere.