Læseposer fra Varde Bibliotek

Savner du dit bibliotek lige så meget, som biblioteket savner dig? I så fald er der godt nyt! Nu kan du bestille en pose fyldt med gode bøger håndplukket og pakket af Varde Bibliotek. Varde Kommune har godkendt en ordning, hvor biblioteket i bedste take-away stil leverer poser med bøger, lydbøger, film og andet ud til butikker, haller, skoler og andre afhentningssteder.

Man bestiller sine bøger på bibliotekets hjemmeside. Her ligger der en ‘bestillingsseddel,’ hvor man krydser af ved de emner og genrer, man er mest interesseret i. Bøgerne pakkes i bibliotekets bionedbrydelige sukkerrørsposer. Medarbejderne har både vasket og sprittet hænderne grundigt, og biblioteket overholder naturligvis sundhedsmyndighedernes anvisninger, når poserne bliver gjort klar. Der bliver sendt en mail ud, når bestillingen er færdig. I mailen fremgår det, hvor og hvornår man kan afhente læseposen – f.eks. de nærmeste boghandlere eller i de lokale supermarkeder. Afhængigt af efterspørgslen kan der forekomme ventetid. Bibliotekets medarbejdere gør, hvad de kan for at ekspedere din bestilling.

I de seneste dage har Bog & idé, Varde og Rebus, Ølgod sagt ja til at hjælpe. Biblioteket er meget taknemmelig for, at boghandlerne vil åbne dørene, så folk kan få en læsepose med hjem. “Det varmer, at folk i den grad er interesseret i at holde hjulene i gang,” siger biblioteksleder Peter Lindgaard, Varde Bibliotek. I løbet af den sidste uge har biblioteket modtaget flere spørgsmål om nye lånemuligheder. “Bibliotekerne over hele landet er forpligtet til at holde dørene lukket for borgerne, så derfor er vi rigtig glade for, at boghandlerne og supermarkeder hjælper os i denne svære tid. Læselysten er jo en ting, man ikke sådan lige kan skrue ned for….” Varde Bibliotek har gennem flere år haft afhentnings-aftaler med en lang række butikker i hele kommunen, og i forbindelse med læseposerne forudser man, at borgerne bliver ekstra glad for ordningen. Læseposerne er allerede ude i et par andre af landets kommuner, og her er tilbuddet meget efterspurgt. Læseposerne er et helt ekstraordinært tilbud, som biblioteket tilbyder i lukkeperioden. Der er desværre ikke mulighed for at håndtere almindelige reservationer eller specifikke bogønsker.

Hvem kan bestille læseposer?

Man skal være borger i Varde Kommune og oprettet som låner på Varde Bibliotek. Hvis man ikke er låner, kan man oprette sig med Nem-ID på www.vardebib.dk<http://www.vardebib.dk>

DEL