Kom med til De Vilde Blomsters Dag

De Vilde Blomsters Dag i Norden 2019 søndag den 16. juni.

Tag ud og se på vilde planter søndag den 16. juni.” Denne dag afholder Dansk Botanisk Forening De Vilde Blomsters Dag for 32. gang i træk med godt 60 ture over hele landet. Turene giver mulighed for gode botaniske oplevelser i bynære, rekreative områder, på naturcentre eller på nogle af landets bedste botaniske lokaliteter.

I Varde Kommune afholdes der også De Vilde Blomsters Dag i et samarbejde mellem Botanisk Forening og Danmarks Naturfredningsforenings Varde Afdeling:

De vilde blomsters dag i Vrøgum Kær
Besøg det fredede Vrøgum Kær og oplev denne geologiske og botaniske perle. Se gøgeurtene blomstre og mange andre sjældne planter.
Danmarks Naturfond købte i 2005 kæret og der er startet en omfattende naturpleje af området med bl.a. Skotsk Højlandskvæg. Vrøgum Kær er også historien om Filsø, da kæret er gammel søbund.
Husk: Gummistøvler og eftermiddagskaffen

Tidspunkt: kl. 13.00 til 15.00

Turledere: Bodil Kristensen og Merete Vigen Hansen, DN Varde.
Mødested: På Filsøvej mellem Vrøgum og Kærgård, ca. 4 km fra Vrøgum ved Telefonvej
Se mere på: https://www.dn.dk/arrangementer/4655-de-vilde-blomsters-dag-i-vrogum-kaer/
Eller på Facebook: https://www.facebook.com/events/469670770469582/

Netop i juni blomstrer rigtig mange vilde planter. Skove, overdrev, enge og vejkanter er mange steder et sandt orgie i alle regnbuens farver.
En tur i naturen bliver mere spændende, jo mere man ved om det, man ser. Hvad hedder planterne, hvilke krav de stiller til deres voksested, hvordan bestøves de, hvordan får de spredt deres frø?
Alt dette fortælles der om på turene på De Vilde Blomsters Dag i Norden.
Turene giver mulighed for gode botaniske oplevelser i bynære, rekreative områder såvel som på nogle af landets bedste botaniske lokaliteter. I Danmark og det øvrige Norden vil blomsterkendere denne junisøndag i løbet af et par timer fortælle om de vilde planter, der findes undervejs.

Arrangementet samler årligt mere end 10.000 deltagere i Norden.
Turene er gratis og åbne for alle interesserede. Vi har i de forløbne år oplevet mange deltagere sige tusind tak for turen. De har fået lyst til at gå videre med at se på vilde planter.
Det samlede program og lokaliteter kan ses på Dansk Botanisk Forenings hjemmeside: www.botaniskforening.dk

Merete Vigen Hansen – Fotograf, Ole Gudmundsen