Knud Romer om sin far

Foto: Varde bibliotek

Foredrag og debat i Janusbygningen

Knud Romer er forfatter, radiovært og samfundsdebattør med stærke meninger.
Han er kendt for romanerne “Den der blinker er bange for døden” og “Kort over Paradis”, der har været undervejs i 12 år og udkom i 2018.

Nu tropper han imidlertid op i Tistrup for at tale om demens, om hvordan det er at være pårørende, hvordan det er at have sygdommen tæt på og om, hvordan vi tager os af vores ældre, når de bliver syge. Knud Romers egen far blev ramt af demens, og til sidst måtte han kapitulere, sende bud efter visitation og faren kom på plejehjem.

I filmen “Et blad falder til himlen” dokumenterer Knud Romer han og farens sidste samtaler, rydningen af barndomshjemmet og den endegyldige afsked med faren. Med afsæt i filmens tilblivelse fortæller Knud Romer om sine personlige oplevelser med sin fars demenssygdom og åbner op for en debat med aftenens deltagere.

Janusbygningen i Tistrup lægger hus til foredrag og debat, der er arrangeret af Varde Bibliotek. I Pausen vil være mulighed for at købe kaffe og kage.

Alle er velkomne mandag den 28.10 kl. 16, og der kan reserveres billetter på vardebib.dk/arrangementer eller via glemmerdu.dk

Livestreaming:

Arrangementet kan samtidigt følges live via hjemmesiden glemmerdu.dk. Livestreamingen betyder, at foredrag og debat kan ses hjemme fra egen stue og er dermed et tilbud til dem, der måske ikke har mulighed for at komme og være med i Janusbygningen. OBS: foredraget bliver ikke optaget og kan kun følges i samme tidsrum, som foredraget finder sted.

Fakta: Arrangementet er en del af projektet “glemmer du?”, der er et samarbejde mellem Varde Kommunes Ældreområde, Center for Sundhedsfremme, Showroom for Velfærdsteknologi og Varde Bibliotek. Projektet har fokus på kultur, erindring og demens, og til projektet er knyttet hjemmesiden glemmerdu.dk – her kan du blandt andet finde flere arrangementer, aktivitetskasser og litteraturanbefalinger til demensramte og deres
familier.