Klør øjnene – løber næsen? Pollensæsonen er over os!

Tilhører du (også) dem, der ikke kan nyde denne årstid uden en pakke lommetørklæder i lommen? Så er du en blandt mange. Lige nu har birk toppet, hvilket for mange har betydet generende symptomer. Og lige om hjørnet venter en periode med græspollen.

Symptomer i næse og øjne
Høfeber viser sig som snue, nysen og tilstoppet næse samt røde og kløende øjne. Nogle oplever også rindende øjne, lysfølsomhed samt hævelse af øjenlåg og af øjenslimhinden. Begge øjne vil typisk være angrebet samtidig.

Opstår symptomerne på bestemte tidspunkter af året, er årsagen typisk pollen eller udendørs skimmelsvampesporer.

Nogle mennesker med pollenallergi får også kløe i svælget, når der er mange pollen i luften. Andre kan få kløe i mund og svælg, når de spiser bestemte madvarer på grund af krydsreaktioner.
Du kan blive rigtig træt, uoplagt og meget generet af dine høfebersymptomer. Nogle beskriver det næsten, som om de har influenza, når høfeberen raser.

Hvis du har høfeber i øjnene, kan det forværre symptomerne, hvis du klør dig i øjnene. Mange mennesker med høfeber i øjnene, har også symptomer fra næsen og omvendt. Hvis du er i tvivl om dine øjensymptomer skyldes høfeber, kan du bruge tommelfingerreglen:

En tommelfingerregel ved øjensymptomer er:

1. Hvis det klør – tænk høfeber i øjnene
2. Hvis det brænder – tænk tørre øjne
3. Hvis det klistrer – tænk infektion
4. Tal under alle omstændigheder med din læge

For mere info, læs HER

Kilde: astma-allergi.dk

DEL