Karina skabte sit eget job i Varde Garten

Karina Vagner Rasmussen skabte selv sit nye job i Varde Garten Foto: Kim Schou

37-årige Karina Vagner Rasmussen skal bestyre Varde Garten. Til daglig bor hun i Esbjerg sammen med sin kæreste og to børn.

Karina er uddannet serviceøkonom med speciale i sport og event på den nye uddannelse på erhvervsakademiet i Esbjerg.

–  Der er rigtig mange, der ikke ved, hvad en serviceøkonom er. Serviceøkonomer kan skabe oplevelser for andre i servicebranchen.

–  Man bliver rustet til at udvikle, planlægge, realisere og levere serviceydelser og service løfter. Typisk inden for service, event og oplevelser, rejsebureauer, seværdigheder og attraktioner, ferie- og erhvervsturisme, hotel og restaurant eller konference og messer. Med uddannelsen til serviceøkonom lærer du blandt andet om markeder, kunderelationer, innovation, ledelse, strategi og forretningskommunikation, fortæller Karina Vagner Rasmussen.

En af grundene til at Karina søgte sin egen stilling var, at det til tider kan være svært at finde job som serviceøkonom.

–  Jeg så dog, at de søgte en forpagter til Von Lügenhals, og tænkte så, at hvis man skal bruge en forpagter til sådan et stort område, så skal man også bruge en serviceøkonom. Så ringede jeg til Michael og sagde, at jeg kunne se, at de søgte en forpagter, og så var jeg sikker på, at han også skulle bruge en eventkoordinator, smiler Karina.

Hun fik dog beskeden om, at de ikke vidste, om det blev er en fuldtids- eller halvtidsstilling, og de vidste ikke rigtig, hvor mange opgaver der ville være i det. Men under et møde kunne Michael konstatere, at Karina lige havde ansat sig selv.

Skulle lige lande
Til at starte med var det hele en rutsjetur for Karina. Hun skulle lige lande, og finde ud af, hvad arbejdsopgaverne var. Derudover havde hun prikket lidt til Michael, for hvis de ikke fandt nogen forpagter, så kunne hun godt hjælpe med at åbne kroen.

–  Jeg startede 1. november og fra 5. januar gik det stærkt, fordi jeg hjalp med forskellige opgaver, indtil der ville komme en forpagter, fortæller Karina.

–  Jeg blev aldrig spurgt, om jeg ville være bestyrer. Det lå lige pludseligt i kortene, så man kan vel sige, at jeg selv tog jobbet, som bestyrer for hele Varde Garten og eventkoordinator på stedet.

Så nu står Karina for den daglige drift, der indebærer at ansætte personale, events, arrangementer og 1000 andre ting. Mange af tingene i samarbejde med køkkenchefen, Troels Severin Jakobsen. Han har det overordnede ansvar for mad og dagligdagen.

Karina Vagner Rasmussen kommer til at arbejde tæt sammen med køkkenchefen, Troels Severin Jakobsen.
Foto: Kim Schou

Karinas arbejde vil primært være om dagen. Derved kommer Karina og Troels til at sparre rigtig meget i hverdagen og i det daglige.

Når stedet kommer rigtigt i gang, vil Karina Vagner Rasmussen gerne arbejde på ”den perfekte oplevelse”.

–  Hele Varde Garten har en rød tråd, lige fra Von Lügenhals til boderne. Det er vigtigt, at vi fastholder den storytelling der er i Varde Garten. Stedet er fyldt med oplevelser og vi forsøger at skabe den røde tråd hele vejen.  Gæsterne skal kunne opleve og smage  historien i både området men også maden, fortæller Karina.

Flere ansatte
Lige nu ansætter Karina masser af tjenere og opvaskere.

–  Vi har ansat en kok Annika, samt Rosalie, som bliver overtjener. Rosalie har jeg shanghajet. Vi arbejdede sammen for fire år siden i Spisestuen i Esbjerg, fortæller Karina.

Udover at bestyre kroen, lave events og skabe oplevelser, så har Karina ansvaret for at leje pavillonen og boderne ud i forbindelse med selskaber, firmakonferencer og konfirmation. Derudover kommer hun til at lave nogle messer – Kort sagt alt muligt spændende.

Hotellet
Karina har også ansvaret for det lille hotel i Brogade, som allerede nu kan bruges. Dog er bookingsystemet ikke på plads endnu, men man kan altid kontakte Varde Garten, hvis man ønske at booke.

Dem der har booket lige nu, har booket i forbindelse med, at de har kontaktet Varde Garten med selskaber. Det kommer til at køre over booking.com, og så kommer det også til at fremgå via hjemmesiden. Man modtager så en kode på sin mail, og så går man ind og logger sig ind.

–  Jeg glæder mig helt vildt, til at vi åbner fredag, og til at jeg kan få lov til at vise Varde Garten frem for alle, slutter Karina Vagner Rasmussen.

FIK DU LÆST:

Varde Gartens nye kok: Det var en kæmpe mulighed for mig