Kapelmester for 7-kantens Vinterspil: – Den helt store udfordring er timing

Niels Rahbech fra er et nyt ansigt i 7-kanten og er kapelmester på 7-kantens højaktuelle vinterspil, CHICAGO. Niels bor i Sønder Vium, men er oprindeligt fra Grindsted.

Niels Rahbech er et nyt ansigt i 7-kanten, hvor han har fået erhvervet som kapelmester på henholdsvis Vinterspillet og Varde Sommerspil. Niels Rahbech er uddannet i musikvidenskab fra Århus Universitet med speciale i musicals.
CHICAGO er en musical der er skrevet af de folk der også har lavet Cabaret. Cabaret er nok mest kendt mener Niels Rahbech og tilføjer ”men CHIGACO er faktisk en ret sjov og fantastisk forestilling. Den foregår i sådan et fængselsmiljø med nogle kvinder der er fængslet for nogle fantastiske mord de har begået – men nu skal man jo selvfølgelig ikke røbe for meget.”
Specielt musikken er fantastisk og anderledes, mener Niels Rahbech.
– Det er sådan meget sprudlende og lidt anderledes musik i musical sammenhænge. Hvis man kommer ind og ser det her, er vi mere ovre i en jazz retning og lidt big band – lidt mere gang i den og gejl. Så på den måde er det meget anderledes, siger Niels Rahbech.
– Men den helt store udfordring ligger i timingen forklarer Niels Rahbech.

Kræver timing
I CHICAGO falder mange af replikkerne inde midt i sangene, så der er flere steder i musikken, hvor der er et ”vente område” – hvor musikerne stadig spiller, men hvor de venter på at replikken er færdig, og så fortsætter de.
– Det er en udfordring og kræver timing. Men på den anden side, når den her timing så virker – SÅ er det også det, der virkelig skubber den her forestilling ud over scenekanten og så bliver det altså rigtig godt, fortæller Niels Rahbech.
Niels bor i Sønder Vium og beskæftiger sig til dagligt med at være musikskoleunderviser. Han betegner også sig selv som selvstændig med en masse spændende opgaver udover musikskolen. Niels Rahbech kommer med en masse erfaring i bagagen og han nævner blandt andet, at han har arbejdet sammen med Morten Grunwald bedre kendt som den ikoniske figur Benny fra Olsen Banden.
CHICAGO har premiere d. 13. februar og spiller til om med d.17. februar 2019 på Musikhuset Esbjerg. Billetter og oversigt over forestillinger:

https://7-kanten.dk/program/chicago/

DEL