Kære unge: Brug jeres stemmeret!

Læserbrev: Mit navn er Alberte. Jeg er konstitueret næstformand i Venstre Ungdom Varde.

Jeg var 15 år, da jeg ved et tilfælde blev inviteret med til mit første VU-møde på det gamle rådhus i Varde. Det var Bauke Keulen, der var formand, og havde overtalt mig til at tage med. Og i dag er jeg meget glad for, at jeg valgte at tage med.

Ideologisk er jeg ikke i tvivl om, at jeg hører til hos Venstre. Det er et bredt parti med plads til mange holdninger – liberale holdninger. Jeg er ikke enig i alt. Men det er jo det, der skaber en god debat.

Lige nu debatterer vi valg til Europa-Parlamentet, og så naturligvis det kommende folketingsvalg.

Mens jeg naturligvis ikke er i tvivl om, hvor jeg sætter mit kryds til folketingsvalget, er jeg stadig i beslutningsfasen mht. Europa-Parlamentet. Der er så meget for og imod, og her er det godt at kunne tage netop en god snak med andre unge mennesker i VU-regi.

Det giver nemlig i den grad værdi at være politisk aktiv. Jeg har mødt nye mennesker, fået nye venner – og jeg deltog for nylig i VU Landstævne, hvor jeg mødte VU’ere fra hele landet. Mange af dem skal jeg møde igen til årsmødet, og jeg glæder mig!

Jeg glæder mig også til turen til Herning, hvor jeg skal følges med vores lokale folketingskandidat, Claus Christensen, som tidligere har hjulpet mig i forbindelse med en eksamensopgave. Jeg ser blandt andet frem til at få en god konstruktiv snak om EU, og ikke mindst om det kommende folketingsvalg.

Når jeg har valgt at skrive dette læserbrev, så handler det allermest om at fortælle alle Jer unge derude: Er du fyldt 18 år, så brug din stemme. Se programmerne i TV om valget – op til valget, når det kommer, følg med på de sociale medier. Dan dig en mening – lyt til din fornemmelse.  Valget handler ikke kun om ”voksne” der sidder i sofaen med aftenkaffen over nyhederne – nej, det handler om dig og mig – og vores fremtid.

Derfor – brug din stemmeret – det er ikke en selvfølge alle steder, og vi skal sætte pris på demokratiet og på at have ret til at træde ind bag forhænget og sætte vores X!

Jeg er 17 år. Og dermed håber jeg virkelig, at vores statsminister venter til hen i marts med at udskrive valg. Så jeg kan nå at blive 18 år. Jeg glæder mig – og jeg ved, hvor mit X skal sættes! Jeg har taget stilling.

 

DEL