“Jeg er så glad for Danmark”

Avin Kobani Avin er navnet bag den nye frisørsalon i Torvegade i Varde, der bærer næsten samme navn – nemlig Avins Salon.

Avin og hendes mand kommer begge fra Syrien, men måtte flygte ud af landet på grund af krig tilbage i 2014.

– Det var frygteligt, vi var så bange, bekymrede, og vi var sultne og ængstelige for fremtiden; vi vidste ikke, hvad der skulle ske med os. Når man flygter fra et land som Syrien kan alt ske, fortæller Avin, der er tydeligt påvirket af at fortælle om de mange dage på flugt, inden de nåede Danmark, som Avin beskriver som det bedste land i verden.

– Vi blev taget så flot imod. Alle var så søde, smiler Avin, der snart begyndte at se sig om efter et arbejde. I Syrien havde hun sin egen salon gennem 14 år med 10 ansatte og kunder på alle tider af døgnet. Og frisørfaget ville hun gerne tilbage til i Danmark.

– Jeg fik hurtigt ansættelse i en salon i Bramming. Det var så dejligt, Alle var så søde, også selv om de nok ikke helt forstod, hvad jeg sagde, griner Avin, der havde sat sig for at lære det danske sprog, så hun øvede sig og øvede sig – og talte med alle kunderne hver eneste dag.

– De var så tålmodige – jeg er meget taknemmelig for netop den tålmodighed. Det var jo med til at lære mig det danske sprog. I dag forstår jeg stort set alt, men jeg lærer stadig.

Det danske sprog er fantastisk, men en smule svært – det er alle de her dialekter…

Når man har været selvstændig erhvervsdrivende gennem så mange år, som Avin var det i Syrien, så bliver det ofte målet at blive det igen – også for Avin.

Jeg var så glad for mit arbejde i Bramming, men jeg ville gerne selv. Altså have min egen salon og blive helt selvstændig igen. Og derfor begyndte jeg at se mig om efter lokaler, og nu er jeg altså landet her i Torvegade 4 i Varde, og det er rigtig fint, fortæller Avin og rejser sig.

– Kom og se min massagestol, det er så dejligt. Kunderne kan rigtig godt lide den, så får de en dejlig kropsmassage mens jeg vasker deres hår og giver dem hovedbundsmassage, det er en succes. Man skal huske at forkæle sig selv, understreger den selvstændige frisør.

– Jeg kan lide at sætte al slags hår – jeg kan lide at klippe alle frisurer; mænd, kvinder – børn. Det hele har en charme, og især er jeg virkelig imponeret, når jeg skal klippe børn. Danske børn er så velopdragne, det er en fornøjelse..

Avin har været på flere kurser gennem de seneste år, blandt andet har hun fordybet sig i herreklip, og det fordi, hun oplever, at også mænd interesserer sig meget for hårmode.

– I Syrien lavede jeg rigtig meget opsat hår i forbindelse med bryllupper. I Syrien bliver folk gift meget mere end her i landet, så det er en af de største forskelle fra dengang og til at drive salon her i landet. Jeg laver ikke så ofte bryllupshår og opsætning, men når det sker – ja så er det pragtfuldt, jeg elsker det, griner Avin.

Med et blik på Avins priser kan man godt forstå, hun allerede er ved at skabe en god kundekreds. Det er meget fornuftige priser, hun har i sin salon…

– Det er helt bevidst. Jeg synes alle skal have råd til at gå til frisør – det er livskvalitet og man bliver glad af det. Og noget af det allerbedste jeg ved, det er når en kunde skriver på min facebookside, når han eller hun er kommet hjem – eller sender en sms om, hvor tilfredse de er. Jeg bliver så glad og kan læse det igen og igen.

Avin håber, at hendes salon med tiden vil blive så velbesøgt at hun rigtigt tør tro på en fremtid i Varde.

– Min mand arbejder i Esbjerg, men vi synes begge to, at Varde er så hyggelig – ja hyggelig, det er så skægt et begreb, I har her i Danmark.

Man skal drikke kaffe og så hygger man sig. Jeg er vild med det.

Og Netop Varde – ja det er en hyggelig by, her kunne vi sagtens slå os ned… Jo mere jeg tænker over det… ja så burde jeg have været født i Danmark. Jeg synes, vi passer så godt ind, og vi er vilde med kulturen, siger Avin og slår ud med armene.

Jeg bruger kun produkter jeg VED er de bedste – ren luksus, fortæller Avin.

Avin og hendes mand besluttede hurtigt, efter de var kommet til Danmark, at skulle de bo her, skulle de lægge meget af fortiden bag sig. Og det valgte de at gøre.

– Man skal ikke leve i fortiden. Man skal se fremad. Og som tiden er gået føler vi os danske, vi har taget kulturen til os. Danmark er fantastisk, slutter Avin.

Du kan se meget mere på Avins Salon på Facebook HER 

Se indslag fra salonen her:

DEL