Jeg er ikke god til det her…!

Man skal gøre det, man er godt til… siges der. Men hvad hede hulan laver jeg så her. Under dynen med febervarme hævede øjne, næsespray indenfor rækkevidde og hostebolsjer ad libitum?

Kunne godt mærke hen over nytåret, der var noget skidt på vej. Forebyggede helt vildt med Helsams solhatdråber, varme sokker og ild i brændeovnen. Men den gik ikke. Det startede med skratten i halsen ved sengetid. Den her lyd, når man trækker vejret, som et gammelt godstog, der er længe om at bremse. Nytårsdag begyndte hosten. Jeg hader at hoste. Fordi når det starter, så kender jeg konsekvenserne.

Flyttede ind på et af pigernes værelse med selvmedlidenhed, kamillete og urtedråber. Sov i 10 timer og vågnede helt skæv og tænkte, at det nok var det. Næ nej. Så nemt skulle det ikke gå.

Møg! 2. dagen var slem – følte mig beruset på den kiksede måde. Famlede rundt i en elendig rus af hovedpine, nakkesmerter og voldhoste. Så slemt så selv familiens hund havde forladt mig… Det hjalp lidt, da kær veninde skrev, at hun nu lå på penicillin med lungebetændelse. Rart ikke at være den eneste – blev vi enige om.

Har nu boet på børneværelse i 3 dage og hostet indvolde halvt op, levet af te (glimrende for januardiæten men ellers ikke glimrende overhovedet) og halspastiller.

“Bliv hjemme, der er styr på det” bippede der en besked ind fra kontoret. Savner kontoret. Savner hverdagen. Svarede Kim, at jeg måske lige kiggede ned. Svaret var ikke til at tage fejl af – ingen dernede gad faktisk smittes…

Rullede mig ind i ekstra tøj, striksokker, halstørklæde og tømte urtedråberne.

Er stadig syg. På 3. dag. Og jeg er en af dem i verden, der er allermest elendig til at tackle egen sygsom. Verden går i stå, mens man sidder der med et overdrev af meget autentisk selvmedlidenhed og hoster så mavemusklerne er ved at gå i stykker… Og så godt smager honningte altså heller ikke i længden.

Men glæder mig trods alt over en ting – det er vist alligevel ikke den frygtede mandeinfluenza, jeg er ramt af – fordi så havde jeg vist alligevel ikke været i stand til at tænde PC og skrive denne selvmedlidende klumme…

 

DEL