Jeg deler din bekymring Erik Buhl

Læserbrev af Henrik Vej Kastrupsen, Violvænget 4, 6840 Oksbøl, medlem af Varde Byråd og gruppeformand for Lokallisten

Jeg kender efterhånden Erik Buhl så godt, at når han siger, at han er bekymret for demokratiet, så er han oprigtig bekymret. Hvad han nok ikke er opmærksom på er, at han selv sidder med nøglen til at løse en del af problemet.

Borgmesteren nævner debatten omkring toilettet i Oksbøl og undrer sig over, at man ikke kan se helheden. Det er vigtigt, at Borgmesteren forstår, at modstanden mod nedlægningen af toilettet er en reaktion på den udvikling, som man har oplevet i Oksbøl siden kommunesammenlægningen.

Man sidder altså med følelsen af, at den kun har stået på afvikling siden 2007 og kun ganske lidt udvikling. For at ændre på den følelse, må der fakta på bordet. Lokallisten har arbejdet på at fremskaffe tal, der viser, hvor mange penge, der er brugt på byudvikling i kommunens byer siden 2007.

Både Borgmesteren og jeg ved, at disse tal er på trapperne, og når de er gjort helt nøjagtige, så vil vi se, om borgerne i Oksbøl har ret i deres kritik, eller om de bare har glemt helheden. Lige gyldigt, hvad tallene viser, så er det et faktum, at bor man udenfor Varde by, så skal man selv tage fat og selv finde de første penge. Bor man i Varde by, så er det kommunen og fonde, der løfter opgaven.

Et enigt byråd har sagt, at de ønsker en hel kommune. Skulle vi så ikke arbejde på det i fællesskab? Det vil gavne demokratiet.