Januartanker: 5:2 – 5m på hovedet – og havelåger

Januar er sådan en – på mange måder – skør måned. Det er koldt, mørkt og dagene er korte, men jeg tilhører jo så den del af befolkningen, der tænder stearinlys og utidigt mange gange overdrevet begejstret udbryder “Ihhhh” og Neiiiiih så hyggeligt”.

Januar er også måneden, hvor vi alle steder skal konfronteres med, at vi er blevet for fede i julen, og derfor skal følge – ja jeg nævner i flæng – 5:2-kur, stenalderkost, detox, spinatkur, smoothiekur, suppekur – ja jeg skal komme efter dig-kur…

Så kan vi sidde her på kontoret og gnaske gulerødder i vintermørket og fryse lidt, mens nogen (læs: Kim) taler om sommer og hedebølge. Og man kan blive lidt træt i hovedet af at høre om sommer, så man fx lige drøner en tur efter noget frokost, fordi de her gulerødder simpelthen bare ikke var nok.

Og så sker der det, at jeg i rundkørslen ved Føtex ser en mand komme cyklende. Med en farlig masse ting under armen – på bagagebæret… og pludselig kommer jeg til at tænke på et billede, jeg har set på Facebook, af en inder – var det vist – der cyklede rundt på en gammel skæv havelåge med 5m pakker ovenpå hovedet, og børn på bagagebæret, der alle også havde alt muligt stuvet sammen på hovedet og under armene – og jeg tænkte, da jeg så billedet – ja tænk så stor forskel der er på det liv, vi lever rundt om i verden.

Mens jeg sidder og tæller kalorier og snører løbesko i januarmørket, cykler en eller anden inder rundt med sin familie, og ejer måske kun det, han kan bære på hovedet. Og måske er han endda rigtig glad og lykkelig.

Sådan er der jo så meget, man kan sætte sig til at tænke over. Og måske endda et øjeblik huske at være lidt ydmyg over – og være taknemmelig for. Hvor er jeg heldig. Sådan med alting. Og priviligeret. Og det vil jeg huske, næste gang jeg bliver vred over en dum kommentar i info-gruppen, eller skuffet over at cowboybuksen stadig strammer over bagen…

Januar ER skør, og lad nu nytårsforsætterne rulle. Og se hvor langt de kan trille, før vi glemmer dem igen. Nytårsforsæt herfra: Husk at værdsæt det gode du har – og fortæl de glade mennesker omkring dig, at de bærer en del af skylden!

Rigtig god januarmåned derude…

DEL