Instruktørens højre hånd

Han har pløjet rollehæftet grundigt igennem, så Ole Gudmundsen kender hver eneste replik i Annie Get Your Gun. Men stik imod traditionen skal vi i år ikke opleve den garvede skuespiller på scenen. Han har i stedet påtaget sig opgaven som assistent for instruktør Carsten Friis. Han bistår instruktøren under indstuderingen af stykket, og efter premieren er det Ole Gudmundsen, der skal holde sammen på tropperne og sørge for, at sommerspillet ”holder kursen” i hele spilleperioden fra 27. juni til 13. juli.

Det var en kammerat, der foreslog Ole Gudmundsen at melde sig ind i 7-kanten, og han debuterede i ”Sommer i Tyrol” i 1985. Siden har han været med i de fleste sommerspil, og vinterforestillingerne har også lokket. Somme tider har han været med i flere forestillinger i løbet af en vinter, så det er en solid teatererfaring, Ole kan trække på som instruktørassistent.

Give erfaring videre
– Det er et privilegium at få lov til at give noget af sin erfaring videre og være med til at sætte præg på helheden, ikke bare på en enkelt rolle, siger han.
– Jeg danser meget nødigt, og jeg er ikke den store sanger, men jeg har været heldig at få en række gode taleroller, så jeg har virkelig fået udlevet min lyst til at spille teater. Det er stærkt vanedannende, og jeg har slet ikke lyst til at lade være. Selvfølgelig er det spændende at være i rampelyset, men det sociale, fællesskabet, sammenholdet er mindst lige så vigtigt, siger han.

I en årrække var Ole Gudmundsen medlem af 7-kantens bestyrelse, og i fem år var han formand for Varde Sommerspil.
Integreret del
– Sommerspillet er en integreret del af 7-kantens arbejde – og ikke en forening helt for sig selv. Det er der nok mange, der har lidt svært ved at forstå, siger Ole. Efter min mening kan sommerspillet ikke leve uden 7-kanten, som med sit arbejde med teaterglade børn og unge leverer en frugtbar grobund for sommerspillet. Omvendt er sommerspillet det store lokomotiv, der økonomisk er med til at give basis for de mange aktiviteter om vinteren i 7-kanten.

Familie og job
Engagementet i 7-kanten har været med til at præge Ole Gudmundsens liv på flere måder. Det var i 7-kanten, han mødte sin kone, Jonna, som i flere år har været dekoratør og scenemaler ved sommerspillet. Og det var erfaringen med teater, der førte til et job som professionel dukkespiller i Legoland og senere leder af underholdningsafdelingen samme sted.

I dag er den 57-årige teatermand kommunikationskoordinator i ProVarde Erhvervsudvikling – også her er det en fordel at være scenevant og fortrolig med at henvende sig til medlemmer og samarbejdspartnere.
– Man kan vel godt sige, at tiden i 7-kanten har givet mig mere selvtillid og tro på, at jeg kan noget. Jeg er sikker på, at mange børn og unge via 7-kanten har fået mod til at stille sig op og performe i skolen eller gymnasiet. Vores egne to piger, Sanne på 19 og Fie på 17, er flasket op med teater, og de har udviklet deres kunnen inden for henholdsvis musik og dans. Begge har været med i mange forestillinger, og i år er Fie med som blandt andet danser i sommerspillet, fortæller Ole.

DEL