“Hvidvask giver pletter, der er svære at vaske rene.”

Af Søren Laulund, Gruppeformand for Den socialdemokratiske byrådsgruppe i Varde‬

I Nytårstalen sagde Dronningen:” Med betroede positioner følger et særligt ansvar og en særlig pligt til at gøre sit bedste der, hvor man er sat. Det gør mig ondt hvis moralen skrider, hvad bliver der så af den almindelige anstændighed? Man skal kende forskel på dit og mit, og rigtigt og forkert. Det burde ikke være så svært”. Jeg er enig og vidende om at svinges moral-fanen gør man sig skrøbelig. Jo, min fod har hvilet for tungt på speederen og jo, jeg har som barn forgrebet mig på blommer i genboens have. Som politiker i Varde er jeg omgivet af politiker kollegaer, der på tværs af partier kæmper for den gode moral i det vi gør i Varde. Ansatte i alle led er opmærksomme på at ordentlighed ikke bare er en floskel. Egne forvaltninger kan vi politikere præge direkte – problemet er større når det drejer sig om eksterne leverandører. Vi må være skarpe, når vi laver kontrakter, føre et tæt tilsyn samt prompte skride ind ved forhold, der er ulovlige eller anstødelige. Varde kommune er som mange andre kommuner stærkt optaget af tilliden og troværdigheden i samspillet mellem kommunen og vores bankforbindelse – både aktuelt og i fremtiden. Kommunernes Landsforening har nedsat et råd og bedt et advokatfirma se på kontraktlige retningslinjer. Jeg er fuld af fortrøstning til dette arbejde. Vi vil efter min mening ikke kunne samarbejde med et pengeinstitut, såfremt dette dømmes for Hvidvask eller lignende aktiviteter.

DEL