Hvem skal forkæles til Valentins Dag?

Er du også en af dem, der nyder Valentins Dag – og glæder dig til at forkæle den du holder af – lige lidt ekstra? 

Valentinsdag, de elskendes dag, fejres den 14. februar. Dagen er et forholdsvist nyt fænomen i Danmark, hvorimod den er en fasttømret tradition i USA, hvor der årligt sendes 192 millioner valentinskort.

(Annonceartikel) Hos Vinspecialisten i Varde bliver kærlighedens dag også fejret – her har man pyntet flot op i kærlighedens tegn, og uanset om man er til Valentins Dag eller ej, så er det vanskeligt ikke at forelske sig blot en lille smule i lækkerierne her.

En del af baggrunden bag Valentinsdag skal måske findes i det antikke Rom. I foråret lå bl.a. festdagen for Juno, hjemmets og “den hjemlige kærligheds” gudinde. Umiddelbart derefter fulgte Lupercalie-festen, der lå i midten af februar. Denne fest indeholdt bl.a. en skik, der minder om de østdanske gadelamsgilder. Skikken gik ud på, at der blev foretaget en lodtrækning mellem de unge og ugifte, der så blev parret sammen to og to. Skikken skal dog ikke forstås sådan, at man fik en egentlig kæreste ved lodtrækningen, der var snarere tale om en slags “cermoniel partner” for det kommende år. (Kilde: Historie-online.dk)

Mangler du lige den helt rigtige og romantiske gave til din udkårne? Kig forbi Vinspecialisten – lige nu har romantikken bredt sig i butikken…