Hvem var manden med de lange ben?

Vognmand Laurids Johannes Lauridsen på Nørrevold 11, 1955. Varde Lokalhistoriske arkiv Kirstine Bruun Teamleder Aktivt medborgerskab

Tidligere boghandler Thyge Clausen kom i ilden, da han udgav romanen “Stork, stork Langeben”. Historien går nemlig tæt på Vardes indbyggere. Ole Nørskov fra Varde Lokalhistoriske Arkiv fortæller torsdag 25/1 kl. 10 om markante personer fra Vardes historie og giver sit bud på, hvem som gemmer sig bag titlerne.

Varde Bibliotek lægger lokaler til endnu et formiddagsforedrag, som er planlagt i samarbejde med en gruppe af ældre fra Varde, som tilsammen udgør Varde Biblioteks ældreambassadører. Denne gang er emnet “Stork stork Langeben”.

Markante personer tegner byens historie

Byens markante personligheder – eller originaler – er ofte blandt dem, der tales en del om, men det er også ofte disse mennesker, der sætter byen på landkortet og som er med til at fortælle historien om, hvem “Varde” er.

Ole Nørskov har gravet dybt i arkiverne og sætter fokus på nogle af de mange mennesker, som har været med til at forme Varde og livet her, og som stadig huskes i dag. En del af personerne vil også være at finde i Thyge Claussens bog fra 1985, der stadig huskes – særlig blandt de mennesker, som optrådte i den.

Foredraget foregår på Varde Bibliotek d. 25. januar kl. 10.00. Billetter koster 20 kr. og kan købes i døren eller på vardebib.dk/detsker.

 

 

DEL