Hjælp: Hvidbjerg Strand får livreddere til sommer

Varde Kommune har indgået et samarbejde med TrygFonden omkring livreddere i otte uger til sommer.
Når børn og voksne til sommer kaster sig i bølgerne ved Hvidbjerg Strand i Blåvand, vil der blive holdt ekstra godt øje med dem.
TrygFonden og Varde Kommune har nemlig indgået et samarbejde om en ny livredderordning på Hvidbjerg Strand ved den jyske vestkyst. Det betyder, at specialuddannede livreddere fra TrygFondens Kystlivredning vil være til stede på stranden i højsæsonen fra d. 20. juni til 13. august 2016.

Som led i aftalen bliver TrygFondens karakteristiske rød- og hvidstribede livreddertårn sat op ved stranden, inden badesæsonen går i gang. Tårnet skal fungere som livreddernes arbejdsplads og vil indeholde alt det livsvigtige udstyr, som livredderne har brug for – herunder rescueboard, hjertestarter og andet førstehjælpsudstyr.

I Varde Kommune ser formanden for Udvalget for Plan og Teknik, Preben Friis-Hauge, frem til at byde de nye livredderne velkommen:
”Vi har fået en rigtig god aftale med TrygFonden, der sikrer, at vi har livreddere på Hvidbjerg Strand hver dag i løbet af højsæsonen, og det her samarbejde vil øge badesikkerheden yderligere for vores borgere og mange turister,” fortæller han.
Udover decideret livreddende indsatser vil livredderne også kunne hjælpe med almindelig førstehjælp og viden om forebyggelse af drukneulykker.

Badebroen
At vi i kommunen har denne facilitet og nu tilmed får livreddere på stedet glæder turistchefen i Danmarks største kystturismekommune, Colin Seymour:
”Vesterhavsstrandene i Varde Kommune er naturens bedste legeplads og tiltrækker årligt over 3,5 millioner overnatninger. Rampen og badebroen med den runde platform gør det nu muligt at tilbyde de mange turister og endagsbesøgende en ny oplevelsesdimension ved Vesterhavet.”
Varde Kommune har i forvejen etableret to livreddertårne i Vejers og Henne Strand.

DEL