Himmelske påskeæg – (næsten) forbudt for børn

Påskeinspiration og tips: En lille smule spirituosa i de hjemmelavede påskeæg løfter og fremhæver smagen af marcipan, chokolade og frugt helt himmelsk.

Med bare en lille bitte smule whisky eller Grand Marnier kan du berige og løfte smagen i dine påskeæg helt fantastisk. Og begrænser du dig til en enkelt teskefuld må børnene hjertens gerne være med til at blande, trille, dekorere og ikke mindst smage.

Bare en lille smule spiritus har nemlig den forunderlige egenskab, at den åbner vores smagsløg, og derved forstærker hele smagsoplevelsen af marcipan, chokolade og andre ingredienser.

Tip: Læs mere om, hvordan chokoladen tempereres på www.odense-marcipan.dk under Den Søde Skole. Det er altid nemmere at temperere 200-400 g chokolade ad gangen, end små mængder. Har du chokoladerester, kan chokoladen altid anvendes senere.

Baileys påskeæg
Antal: 8 stk.

200 g Original Odense Marcipan
1/4 dl Baileys
1 tsk. whisky
100 g hvid chokolade

Ælt marcipan sammen med Bailey og whisky. Del marcipanen i 8 lige store stykker og tril til æg. Overtræk med smeltet, tempereret hvid chokolade. Pynt evt. med lidt hvid chokolade rørt op med Bailey.

Jordbær påskeæg
Antal: 8 stk.

200 g Original Odense Marcipan
1 spsk. Grand Marnier
1/2 dl frysetørret jordbær
100 g mørk chokolade 55%

Hak frysetørret jordbær og sigt. Ælt marcipan sammen med jordbærpulver og Grand Marnier. Del marcipanen i 8 lige store stykker og tril til æg. Overtræk med smeltet, tempereret mørk chokolade. Pynt med de frasigtede jordbærstykker.

Kilde: http://www.odense-marcipan.dk

DEL