Helsam gør en indsats mod plastikforurening

Indehaver Tina Tungelund med to af plastikposerne

Fremover vil kunderne hos Helsam i Varde skulle betale for plastikposerne. Det sker som led i et samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change for at gøre danskerne bedre til at genbruge plastik og nedbringe forbruget.

Baggrunden er, at danskerne bruger cirka 460 millioner bæreposer om året, og alt for få bliver genbrugt.

— Vi vil dybest set helst opfordre vores kunder til slet ikke at bruge en ny pose, men det kan jo være svært, hvis de har handlet mange varer. Derfor vil vi fremover bruge en mere miljøvenlig plastikpose, som så koster penge. Håbet er, at det får folk til at tænke over, om de virkelig behøver posen, eller om de kan bruge en af dem, de allerede har, fortæller Tina Tungelund, indehaver af Helsam i Vestergade i Varde.

– Når posen så er ved at være slidt, kan man komme ind til os og få den byttet til en ny, tilføjer hun.

Vi har alle et ansvar
— Som indehaver af en butik, der er med i en landsdækkende butikskæde, har jeg et ansvar for at være så miljøvenlig som muligt. Langt størstedelen af det, vi sælger, er jo økologisk og miljøvenligt, og derfor giver det rigtig god mening, at vores plastikposer også er det.

– Vi har vist alle billeder på nethinden af den plastik der ligger rundt omkring i verden og forurener, så hvis vi kan hjælpe til under mottoet, Reuse, Reduce, Recycle, så gør vi gerne det.

Udover de nye bæreposer, som er produceret af 80 procent genbrugsmateriale, indfører Helsam også et nyt indkøbsnet lavet af brugte plastikflasker.

Indehaver Tina Tungelund med to af plastikposerne

DEL