Heldigt point mod Kolding B.

På en dag, hvor spillet ikke rigtig hang sammen for Vardes DS-mandskab lykkedes det alligevel på en gedigen fight suppleret med lidt held i afgørende situationer at snuppe det ene point med hjem til Varde på en scoring til 1-1 af Niclas Holm i slutminutterne.

Som forventet var Kolding B. en svær modstander at hamle op med. Holdene spiller stort set efter samme concept, men fysisk var hjemmeholdet stærkere end Varde og trak sig sejrrigt ud af de fleste af mange dueller, hvilket da også medførte, at hjemmeholdet havde overvægt chancemæssigt. Symptomatisk måtte Varde spillerne da også indkassere hele 5 gule kort for at kompensere for tabte dueller.

Som følge af karantæne til Joachim Puggaard var startformationen ændret i forhold til seneste kamp. Danny Kristiansen var flyttet fra den centrale midtbane ned på venstre back positionen, Nicolaj Andreasen overtog “Dannys” plads på den centrale midtbane, mens Benjamin Klaaby Hansen startede inde i front.

Hjemmeholdet havde fordel af medvinden i de første 45 minutter og satte Varde defensiven under pres fra kampens start. Den første store mulighed i kampen tilfaldt hjemmeholdet efter godt 10 minutters spil, da Daniel Kristiansen “spillede” en Kolding angriber fri på højre kant, men heldigvis var indlægget upræcist, og det lykkedes Simon Jelstrup at cleare for næsen af en Kolding spiller.

Minuttet efter havde Rasmus “mc” Christiansen et godt indlæg fra højre kant, men det lykkedes ikke en hårdt presset Kenneth Lund at få fart i afslutningen, og forsøget blev clearet.

Efter små 20 minutters spil var hjemmeholdet igen uhyre tæt på efter et hjørnespark, hvor bolden blev headet ind foran mål, men heldigvis klarede stod stolpen i vejen for  Fiton Durgutis afslutning fra tæt hold.

5 minutter før pausen fik Benjamin Klaaby Hansen en god mulighed. Efter en misforståelse i Kolding defensiven stod Benjamin pludselig helt fri feltet, men desværre lykkedes det ham ikke at få afsluttet ordentligt.

Føringsmålet til hjemmeholdet faldt 2 minutter før pausen, hvor Kristian Kirkegaard udnyttede at såvel Daniel Kristiansen og Mikkel Knudsen forfejlede deres indgreb. Fra kanten af feltet udplacerede han sikkert en chanceløs Lasse TK i Vardes mål.

2. halvleg
I pausen foretog Varde den første udskiftning, i det Mathias Backs erstattede Benjamin Klaaby Hansen. Udskiftningen bevirkede at Nicolaj Andreasen blev flyttet op i angrebet, mens Niclas Holm rykkede ind på den centrale midtbane.

Varde havde nu fordel af medvinden, men hjemmeholdet lagde klart bedst ud og havde et par pæne muligheder for at øge føringen indenfor de første 10 minutter. Især en indøvet frisparks detalje var tæt på at lykkedes, men Lasse TK snuppede afslutningen fra en helt fri Fiton Durguti. Efter 20 minutters spil var hjemmeholdet igen tæt på, men atter stod stolpen i vejen for Fiton Durgutis afslutning.

Ført mod slutningen af kampen begyndte der at komme revner i en ellers meget velspillende Kolding defensiv. Efter et par mindre tilløb til chancer indenfor de sidste 10 minutter lykkedes det med 2 minutter tilbage af den ordinære spilletid Niclas Holm at udligne til 1-1. Efter godt opspil i venstre side havnede bolden hos en udækket Niclas i feltet og Niclas takkede for tilbuddet og sparkede bolden i nettet.

I tillægstiden forsøgte hjemmeholdet at erobre føringen tilbage, men Varde defensiven forsvarede sig godt og med redninger på stregen i tredje overtidsminut af henholdsvis Jakob Eskildsen Hansen og Lasse Holm lykkedes det at ride stormen af.

Med det uafgjorte resultat holder Varde fast i 3. pladsen, hvor der er 3 points ned til netop Kolding B. på fjerdepladsen.

Vikarierende cheftræner Klaus Nielsen var da også særdeles tilfreds efter kampen:  “Der er ingen tvivl om, at vi har det svært med Kolding Boldklub, så vi er godt tilfredse med kampen. I hvert fald med kampens udvikling in mente, at vi er bagud og har det lidt svært, synes jeg, at det er rigtig fint, vi kom igen på den måde”, lød det fra Klaus Nielsen.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor man tager imod Ringkøbing på Sydbank stadion med kampstart kl. 15.00.