GoVarde-praktikant: Turen går til Borgen

GoVardres tidligere praktikant, Christine Marie Nørby Jensen, har lavet denne artikel om sin tur til Christiansborg i praktik:

Søndag den 19 drager jeg fra det vante Vestjylland for at være praktikant på Christiansborg.

Oplevelsen er ekstraordinær og jeg har da også fået fri fra skolen en uge for at opleve det. I løbet af min uge skulle jeg møde politikere, landskontoret og SUF. Min stedsans skulle også sættes på prøve. Allerede den første dag kom jeg for sent på grund af forkert bus retning.

Trods udfordringer kom jeg indtil 5 andre praktikanter som venter på mig. Mandag var meget upartisk da vi fik en introduktion til Folketinget og dens afdelinger. Tirsdag møder jeg for første gang alle politikerne til gruppemøde. Jeg får samtidig mulighed for en længere snak med Rosa Lund som rets-, udlændinge- integrationspolitik. At møde en folketings politiker er specielt, men at møde Rosa Lund var på mange områder endnu mere specielt for mig da Rosa har været et forbillede for mig.

Onsdag skulle min stedsans igen på prøve, da vi ikke skulle møde på borgen men istedet på landskontoret. På landskontoret skulle vi snakke om kampagner. Vi skulle også selv lave en valgvideo om hvis vi stillede op hvad vil vores mærkesager så være. Vi snakkede også
overordnet set på hvad landskontorets arbejde er. Vi var også på besøg hos SUF og snakke
om hvordan noget man syntes er nederen blive til et kampagne opslag. Da jeg var hos SUF
følte jeg dig næsten hjemme.

Torsdag var vi igen på landskontoret og her skulle vi snakke om EU politik og -parlementet.
Vi snakkede meget om at når nu Enhedslisten er imod EU hvorfor så stille op til et valg og få en politiker ned i EU-Parlamentet. På landskontoret fik jeg også en fornemmelse af at være bagom et parti. I Enhedslisten sidder der rådgiver og politikere på Christiansborg men bag dem er der en masse som planlægger folkemødet og andre arrangementer.

Fredag var vores sidste dag hvor vi startede med morgenmad og en snak om Astrid Krag.
Politik blev tit vendt til frokost. Fredag var vi til forespørgselsdebat om medicin rådet og
sjældene diagnoser. Her var vi med Peder Hvelplund i folketingssalen. Til frokost snakkede
vi igen politik men også Fie Laursen og uidentificeret flyvende objekter med Rune Og
Victoria Velàsquez. Mange af de politikere vi mødte er ikke så stive i betrækket som vi godt
kan tro. Vi skulle også møde Pernille Skipper til en snak om alt muligt. Vi var blandt andet i
tårnet med Pernille Skipper hvor vi snakkede højdeskræk og ananas på pizza.

At være på Christiansborg er ikke noget alle får lov til men politikerne er altså ikke så langt væk fra virkeligheden som vi godt kan tro.