Gammelt hjertecenter skal huse kommende sundhedshus

Byrådsmedlem og Formand for Udvalget for Social og Sundhed, Tina Agergaard Hansen,

Varde Kommune vil sammen med Region Syddanmark søge om midler fra Sundheds- og Ældreministeriet til at etablere et nyt sundhedshus i Varde. Til det formål har Varde Kommune nu underskrevet en betinget købsaftale for det tidligere hjertecenter.

Varde Kommune har siden foråret 2018 arbejdet med planerne om at etablere et nyt læge- og sundhedshus i Varde, og nu er der kommet et konkret bud på de fysiske rammer.
Varde Kommune har underskrevet en betinget købsaftale på det tidligere hjertecenter på Søndermarksvej i Varde. Købsprisen lander på 16,5 mio. kroner. Købet er betinget af, at der skaffes fuld finansiering til etableringen af sundhedshuset. Finansieringen til projektet skal komme fra Sundheds- og Ældreministeriet, som har afsat en pulje på 800 mio. kr. til etablering af læge- og sundhedshuse.

CITAT:
Tina Agergaard Hansen, formand for Udvalget for Social og Sundhed i Varde Kommune:
”Det at have en fast praktiserende læge er noget, der skaber tryghed hos folk, og et nyt sundhedshus skal blandt andet hjælpe os med at skaffe flere praktiserende læger her i kommunen. Netop faglige fællesskaber er noget, mange unge læger prioriterer højt.”
”I et sundhedshus får man også muligheden for at samarbejde på tværs af faglig ekspertise omkring de problemer, borgerne henvender sig med. Lægen vil altså bo dør om dør med kommunens specialiserede sundhedspersonale og dermed sikre et mere sammenhængende forløb for borgeren.”
Bo Libergren, formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark:
”I Region Syddanmark bakker vi naturligvis op om et sundhedshus i Varde. Med et nyt sundhedshus sætter vi endnu en nål i kortet over steder, hvor syddanskerne kan opleve et nært og sammenhængende sundhedsvæsen. Vi har rigtig gode erfaringer med sundhedshuse fra andre steder i regionen – både i forhold til lægedækningen og i forhold til at gøre sundhedstilbud tilgængelige i borgernes nærområder. Jeg er overbevist om, at vi også får succes med sundhedscenteret i Varde Kommune.”