Fra nullermand til nullerdame – med blink i skørterne

Jeg blev meget forvirret forleden. Det sker fra tid til anden, men denne gang kunne jeg ikke helt finde tilbage til normaliteten. Allerførste tanke var, at Nyhederne havde taget fejl af dato, da jeg tænkte, det måtte være en aprilsnar. Det kunne jo ikke være alvor.

Nu skal vil man så overveje kønsneutralt trafiklys. Jeg ved faktisk ikke helt, hvad det betyder – tænk jeg har aldrig tænkt på, at det var noget, jeg skulle føle mig krænket over – at man siger “Rød mand stå – grøn mand gå” – eller er det mon det, nogen er sure over? Eller er det fordi den røde mand ikke har kjole på?

Jeg blev flov over min uvidenhed og spænede ind til min nu næsten voksne datter, der faktisk ved noget om mange ting.

“Nåh, jo, hør her, det har vi talt om i skolen,” svarede hun, og så forklarede hun: Man må heller ikke sige købMAND eller landMAND fx. – det er diskriminerende, så derfor går jeg rundt og siger vandDAME og sprælleDAME, grinede datter, og det ledte mine tanker hen på både sømand og nullermand. Og hvad skal jeg nu fortælle mine børn – at Julemanden ikke findes…?

Jeg forstår det ikke, fik jeg sagt, mens hun så sukkede og fortalte, at det er noget med, at nogen er blevet sure over fodgængerfeltets mænd i blinket. Nå, men så er vi tilbage. Jeg satte mig ned og stirrede lidt ud i luften – jamen hvad så med toiletdørene? Må jeg så kun gå ind på dametoilettet, hvis jeg har kjole på? Eller skal vi også have kønsneutrale offentlige toiletter nu? Det vidste hun ikke noget om, men var af den overbevisning at vi bare skal tisse på det toilet, der er ledigt.

Gik i køkkenet og startede op med aftensmad. Hjemme hos os er det nemlig mig, der varetager den opgave. Det er også mig der vasker tøj, mens manden vasker bil. Men det skal jeg vist tie helt stille med i disse tider… eller skal jeg?

Jeg får faktisk (atter engang) lyst til at åbne vinduet her på torvet og RÅBE, om der da for pokker ikke er nogen, der gider ringe efter en voksen.

Eller sende en visMAND for at forklare mig, hvad det her går ud på. 

Jeg nægter simpelthen at tro, at det kan være seriøst, det med de blinklys… jeg vil gerne høre fra ophavsMANDEN på denne galskab, og samtidig høre, om han eller hun ikke er en lille smule flovMAND her dagen derpå..

Og mest af alt høre, om jeg egentlig må gå over, når der er grønt, eller om det kun gælder for mænd?