Forfatterelever fra Varde udgiver encyklopædi over julen

VGE forfatterlinjen, som siden 1. december har udgivet deres opslagsværk over julen på Varde Biblioteks facebookside, præsenterer deres netop trykte “Juleencyklopædi” på Varde Bibliotek 7/12 kl. 19.

Kanel, depression og sweatre er alle del af julen, hvis man spørger forfattereleverne fra Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole. Gennem efteråret har de under ledelse af forfatter og underviser Bjørn Themsen undersøgt julen fra snart sagt alle tænkelige vinkler – anstrengelser, der nu udkommer som bog.

Jul fra A-Å
Teksterne er blevet til på flere måder: Bjørn Themsen har enten ansporet dem til at skrive direkte om et emne – fx “Skriv om din drømmejul” – men eleverne har også på egen hånd undersøgt julefænomener ud fra udvalgte begyndelsesbogstaver. Under O finder man således både “opskrift” og “opstillet” – sidstnævnte har noget med en far og et fotografiapparat at gøre.

Bogreception
Samlet giver encyklopædien et flot tværsnit af julen anno 2016, som den ser ud med 14-17-årige øjne. Onsdag 7/12 kl. 19 præsenterer forfattereleverne bogen på Varde Bibliotek. Der er gratis adgang og alle er velkomne.

DEL