Foredrag med Morten Sabroe: Mit halve hjerte, mit hele liv

Foredrag med forfatteren på Ølgod Bibliotek og Kulturhus.

Forfatteren Morten Sabroe er taget til Thailand for at skrive. Tyve år er der gået, siden han på skrift slog sine forældre ihjel i romanerne “Du som er i himlen” og “Fader vor”.

Tyve år, hvor drengen fra sit skjul i forfatterens indre har raset over de svigt, han er blevet udsat for og måske udsætter andre for. Men drengen er ved at finde vej ud af mørket. En historie presser sig på, båret af angst for at begå samme fejltagelse, som han hele sit liv har bebrejdet sin mor: at slå hånden af den, der står ham allernærmest.

Morten Sabroe lægger med sin nye selvbiografiske roman op til en diskussion om hvordan man frigør sig fra de svigt, man er blevet udsat for barn:

“Jeg har venner, der reagerer på svigt sådan som de reagerede, da de blev udsat for dem da de var børn. Sådan som de blev nødt til at reagere – for at overleve. Inde i den tilsyneladende stærke, succesrige mand lever drengen i mørket i bedste velgående. Han venter på hævn. Han blev brændemærket af svig, hans parathed over for det forlader ham aldrig. Han venter, men aldrig forgæves. Sviget vil altid komme. Han ved det ikke, men det er ham selv der fremkalder det. Jeg tænker på min mor, på hvad der mærkede hende. Med den indædthed hun fældede alle sine venner og gjorde dem til fjender, må der have været et dybt sår. Hun bed det i sig og byggede et fort af sin krop.

Hertil og ikke længere. Ridder Ingrid af De Ensommes Bord. Det er ikke the

Circle of Love, det er svigets hjul der drejer og drejer.”

I samarbejde med Grundtvigsk Foredragsforening Ølgod.

 

Fakta: 

  • Ølgod Bibliotek og Kulturhus, onsdag den 4/3 kl. 19-21.30.

Billetter 100 kr. på www.vardebib.dk/oplev<http://www.vardebib.dk/oplev>,

eller ved indgangen. Gratis for medlemmer af Grundtvigsk Foredragsforening.