Forældrepar kører syv unge på teaterferie i Norge

Alexander og Cecilia deltog i en international teatercamp i Norge. Deres forældre, Janne og Jan Wessel Rasmussen kørte de unge til Arendal.

Janne og Jan Wessel Rasmussen fra Sig bruger en uge af deres sommerferie på at køre syv unge skuespillere fra 7-kanten til en international teatercamp i Arendal i Norge.

Her mødes 500 teaterglade unge fra Norge, Sverige, Island og Danmark på en kæmpe sommerlejr fra den 6. til den 11. august, og syv af de 11 danske deltagere kommer fra Amatørscenen 7-kanten. Det er Alexander og Cecilia Wessel Rasmussen, Sanne og Fie Gudmundsen, Mikkeline Schlüter, Clara Peitersen og Sune Kaade Wind Gundersen, som alle er i alderen 13 til 18 år.

– Vi havde ellers ikke planlagt at rejse ud i den uge, men da vi hørte om campen i Norge, tænkte vi, at det kunne være sjovt at tage med, og så tilbød vi at arrangere transporten derop, fortæller Jan Wessel Rasmussen. Vi har også bakket op om andre af Alexanders og Cecilias fritidsinteresser, så det er egentlig meget naturligt, at vi også gør det i dette tilfælde.

– Vi kan jo se, at de elsker at spille teater og vokser ved det, så de skal selvfølgelig bare afsted, siger Janne Wessel Rasmussen. Det bliver en oplevelse at få lov til at rejse sammen med et hold unge. De skal naturligvis have lov til at opleve lejren på egen hånd, så vi indlogerer os på et hotel i nærheden, men vi besøger lejren for at se nogle af aktiviteterne, og så er vi i nærheden hvis der skulle opstå nogle uforudsete situationer.

Alexander Wessel Rasmussen har spillet med i to ungdomsforestillinger i 7-kanten, ”Ali Baba” og ”Cassazione”, og sidste år var han med i sommerspillet ”Midt om natten”. På Blåkilde Efterskole har han haft hovedrollen i to musicals.

Lillesøster Cecilia havde hovedrollen i den sorte komedie ”Jessica Hamlet”, og de skal begge spille med i juleforestillingen ”Folk og røvere i Kardemomme By”.

De to søskende fra Sig har en grandkusine, som er uddannet fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia, og de har begge lyst til at følge eksemplet.

– Ja, det kunne være fedt at gå hele vejen, siger Alexander. Jeg overvejer at søge ind på en skuespillerskole, når jeg er færdig med gymnasiet, og jeg regner med at stille op til casting både til vinterspillet ”Chicago” og sommerspillet ”Annie Get Your Gun”.

– Jeg vil også rigtig gerne gå hele vejen, hvis der er mulighed for det, siger Cecilia, og ud over en fed oplevelse håber, jeg at turen til Norge vil udvikle mig i forhold til skuespillet. Ligesom sin bror, vil hun også gå til casting til næste års sommerspil.

Turen til Norge kommer til at foregå i en minibus, og 7-kanten dækker rejseomkostningerne for de 7 unge skuespillere.

– Den store teatercamp i Norge er ikke bare ferie, men også en form for kursus. Vi er glade for at kunne sende et stort hold afsted, for vi betragter det som en del af vores udvikling af unge talenter, siger 7-kantens daglige leder Kent Stensgaard.

 

 

DEL