Folketingsvalg 2019 – også på GoVarde

Mindst hvert 4. år er der folketingsvalg. Her fordeles de 179 pladser i Folketinget. Ved valget er Danmark inddelt i 10 storkredse med mindre opstillingskredse under sig. De opstillede partier skal normalt have mindst 2 % af stemmerne for at blive valgt ind.

Det er Lars Løkke Rasmussen selv, der bestemmer hvornår det kommende folketingsvalg skal afholdes. Det skal dog være afholdt senest 17. juni 2019.

Her på GoVarde har vi også fokus på Folketingsvalget. Her bringer vi naturligvis læserbreve og pressemeddelelser samt annoncemateriale fra de opstillede kandidater under hele valgkampen – der i øvrigt ser ud til på nuværende tidspunkt at være sat i gang, omend der endnu ikke er trykket på den meget omtalte valgknap.

Se her, hvem der er opstillet her i Sydjyllands Storkreds:

Tag testen – kend din kandidat (Altinget)

FAKTA:

Det er de danske statsborgere, der vælger, hvem der skal sidde i Folketinget. Vælgerne stemmer på de kandidater, som de synes skal repræsentere deres holdninger. Det kaldes repræsentativt demokrati.

Det er Økonomi- og Indenrigsministeriet, der står for at afvikle folketingsvalg i Danmark. Men langt de fleste opgaver løses ude i kommunerne.

Folketingsvalg skal være direkte og hemmelige. Det står i grundloven. Det betyder bl.a., at man kan stemme direkte på en kandidat, og at ingen andre må se, hvad man stemmer. Derfor stemmer man i et stemmerum, hvor man er alene. Og derefter lægger man sin sammenfoldede stemmeseddel i en forseglet stemmekasse.

Folketingsvalg kræver en del administrative forberedelser. Økonomi- og Indenrigsministeriet anbefaler derfor, at et folketingsvalg udskrives mindst 20-21 dage før selve valgdagen. Partierne bruger tiden indtil valgdagen på at føre valgkamp.

 

Annoncer

Er du opstillet til det kommende folketingsvalg, er du meget velkommen til at kontakte os på GoVarde med henblik på annoncering, herunder hjælp til pressemateriale, bannerannoncer, videoannoncering, Facebook-annoncering mm.

Kontakt Ulla Højgaard – tlf: 42504868 / Mail: ulla@govarde.dk

DEL