Fodbold: Varde er videre i DBU pokalen

Varde har reddet sig i danmarksserien og derfor kunne holdet uden spekulationer før sidste spillerunde, tage et smut til Bramming, for at spile pokalfodbold.
Uden de rutinerede kræfter Sune Nissen og Mikkel Knuden samt Dogan Özcelik kvalificerede Varde sig fortjent videre i DBU pokalen, da Bramming blev besejret med 3-0 på eget græs. Hjemmeholdet med de to tidligere Varde spillere Jacob Hollænder og Bruno Schultz på holdet gjorde dog god modstand, og målene faldt først indenfor de sidste 20 minutter af kampen.

Vardes unge spiller Gustav Vind fik en særdeles uheldig start på kampen, da han allerede i det 2. minut måtte forlade banen, da knæskaden fra sæsonstarten igen brød op. Senere i halvlegen måtte Thomas Kirkegaard Jensen ligeledes lade sig udskifte på grund af en skade.

Om de var de tvungne udskiftninger der bevirkede, at Varde havde svært ved at få iscenesat spillet og skabt oplagte chancer i de første 45 minutter skal være usagt, men først hen imod slutningen af halvlegen kom det forventede klare spillemæssige overtag.

Mads Falk Knudsen og Nicolaj Andreasen havde et par gode forsøg midt i halvlegen, men i begge tilfælde parerede Bruno Schultz til hjørnespark. Halvlegens største chance tilfaldt dog Bramming efter en god halv times spil, men helt fri sparkede Bramming spilleren bolden forbi mål.

Tungt pres
Gennem hele 2. halvleg lagde Varde et tungt pres på hjemmeholdet, men Bramming defensiven holdt stand indtil knap 20 minutter før slutfløjt. Mathias Backs tog et frispark nogle meter udenfor feltet, Bruno Schultz halvklarede i første omgang og ligeledes i anden omgang efter Buster Kirchners afslutning på riposten, hvorefter Morten Smidt var hurtigst over bolden og sparkede bolden i nettet.

Målet til 2-0 faldt 5 minutter senere, da Daniel Eugster hamrede bolden i nettet fra kanten af feltet på et godt indlæg fra Buster Kirchner. Inden Niclas Holm scorede til 3-0 dybt inde i overtiden efter et godt oplæg fra brormand Lasse var Bramming tæt på en reducering, da Lasse T. Kristiansen fejltimede et indgreb i feltet, men bolden røg lige forbi stolpen.

Lodtrækning til næste runde, som er den første runde under DBU, foretages den 23. Juni og kampene afvikles 9/10 August.

Holdets sidste opgave i foråret er på lørdag, hvor holdet ude møder Kolding Boldklub med kampstart kl. 15.00.