FODBOLD: Varde fik uafgjort i topkamp

Topkampen på Green Arena i Ringkøbing endte som kampen startede, nemlig 0-0, efter et særdeles intens og fysisk præget opgør, hvor antallet af chancer var meget beskedne.

Selv om det ikke blev til en sejr, fik det unge Varde-mandskab vist, at man var i stand til at spille lige op med det rutinerede og fysisk stærke Ringkøbing mandskab gennem samtlige 95 minutter og fik således revancheret sig for det store nederlag på Sydbank Stadion tidligere på sæsonen.

Trænerstaben havde til kampen valgt en 4:1:4:1 formation, hvilket medførte at Rasmus “MC” Christiansen blev ofret i startformationen i front til fordel for Morten Jepsen, der startede inde på den centrale midtbane. Ellers var startelleveren den samme som i sidste weekend.

Varde lagde godt ud i en spillemæssig lige 1. halvleg, hvor Mathias Backs åbnede ballet med et godt forsøg lige forbi stolpen efter 10 minutters spil. Hjemmeholdets første mulighed faldt efter godt et kvarters spil, da Hans Henrik Andreasen heldigvis sendte en frisparksbold lige forbi mål, hvor Sune Nissen var chanceløs.

Halvlegens største chance faldt efter 25 minutters spil, da Morten Smidt gik solo fra omkring midten af banen. Mathias Backs trak et par forsvarsspillere væk fra den trafikerede zone og åbnede en pæn motorvej for Morten Smidt, som efter at have rundet keeperen, sendte bolden afsted mod mål, men her dukkede hjemmeholdets Anders Vestergaard Larsen frem og fik på stregen bolden ekspederet væk.

Med 10 minutter igen af 1. halvleg havde hjemmeholdet et par gode muligheder. Første driblede Dennis Juelsgaard sig igennem Vardes forsvar, hvor Sune Nissen parerede forsøget til hjørnespark, og på det efterfølgende hjørnespark måtte Simon Jelstrup agere redningsmand på Hans Henrik Andreasens hovedstød.
Uafgjort ved pausen var dog ganske passende efter spil og chancer.

2. halvleg
Ringkøbing lagde bedst ud efter pausen, og Sune Nissen måtte præstere et godt indgreb allerede i det første minut, hvor hjemmeholdets Kenneth Lund pludselig modtog en bold i fri position.

I den efterfølgende periode og kampen ud tiltvang hjemmeholdet sig et spillemæssigt overtag, som dog ikke udmøntede sig i gennemspillede scoringsmuligheder. Varde betjente sig primært af omstillinger, hvor Morten Smidt var en konstant trussel, uden dog at komme frem til den helt oplagte mulighed.

I tillægstiden havde hjemmeholdet et par farlige frisparksindlæg, hvor Sune Nissen i det sidste tilfælde måtte præstere en dobbeltredning, først på et forsøg fra Mustafa Arslan og dernæst på returen fra Jeppe Solgaard.
Set over hele kampen var uafgjort et ganske retfærdigt resultat, og en fornem indsats af de unge Varde spillere, som for alvor trådte i karakter mod de fysisk langt stærkere modstandere.

4:1:4:1 formation viste sig at være det helt formation til at dæmme ned for hjemmeholdets offensiv, og på intet tidspunkt af kampen var Varde defensiven på hælene. Der blev skubbet godt op, og fremme var man i stand til at holde på bolden, når omstillingen ikke straks blev forsøgt.

PÅ trods af det ene point rykkede Varde en enkelt plads ned i tabellen, hvor holdet nu ligger på 5. pladsen med 18 points. Her er det værd at bemærke, at rækken praktisk talt er skåret midt over, med 4 points ned til SSV Højfyn på 6. pladsen.

Vardes næste opgave er igen mod et af topholdene, Tarup Paarup, som kun er et enkelt point efter Ringkøbing på 1. pladsen. Kampen spilles på Home Tarup Park lørdag kl. 13.00.