Fodbold: Kynisme afgjorde kampen til Sydvest’s fordel

På trods af en god indsats af Varde holdet løb gæsterne fra FC Sydvest med sejren, som blev på 2-0 efter 1-0 ved pausen. Hjemmeholdet havde så afgjort mulighederne for at få point i kampen, men skarpheden manglede i begge felter.

Hos Varde var Thomas Kirkegaard Jensen med i det centrale forsvar i stedet for karantæne ramte Kristoffer Sørensen, mens Daniel Eugster fik chancen fra start på højre kant i stedet for Mads Falk Knudsen. Ellers var formationen den samme som i sidste weekends kamp.

Hjemmeholdet indledte kampen bedst, og allerede i det 3. minut var Morten Smidt tæt på med i skud sidenettet. Sønderjydernes første farlige mulighed kom efter knap 20 minutters spil, men Daniel Kristiansen blokerede flot et nærgående forsøg med brystet.

Niclas Holm havde 3 minutter senere en kæmpe mulighed for at bringe Varde i front. Efter en flot dribletur i feltet ramte han stolpen fra få meters afstand, og på riposten, som Dogan Özcelik sendte i nettet, blev der dømt off side.

Et kvarter senere var det skarpheden eller heldet der manglede i Vardes straffesparksfelt. Nicolaj Andreasen og Thomas Kirkegaard Jensen tacklede hinanden i forsøget på at få clearet et indlæg, og selv om Sune Nissen diskede op med en flot redning i første omgang var han chanceløs på Rene Hansens afslutning på riposten.

Få minutter før pausen var det igen stolpe ud for Niclas Holm. På et glimrende indlæg fra Morten Smidt sparkede han på indersiden af stolpen, hvorefter bolden blev ekspederet væk. I halvlegens tillægstid var FC Sydvest tæt på at øge føringen, men i kamp med en modstander fik Daniel Kristiansen indlægget headet til hjørnespark.

Spille- og chancemæssigt en ganske lige første 45 minutter, hvor Varde måtte ærgre sig over at være bagud efter at to kæmpechancer var blevet brændt.

2. halvleg
Om det var ærgrelsen fra 1. halvleg der stadigvæk nagede Varde spillerne i starten af de sidste 45 minutter skal være usagt, men gæsterne sad tungt på spillet i begyndelsen af 2. halvleg. Varde havde dog en enkelt god mulighed efter 10 minutters spil, da Thomas Kirkegaard Jensens afslutning efter et hjørnespark blev reddet på stregen.

Varde havde dog også sin andel af kampen og havde i perioder stor boldbesiddelse.

Minuttet efter faldt målet til 2-0, da Ahmed Jomaa sikkert udnyttede en dyb stikning i feltet, hvor Varde markeringerne svigtede totalt.

Allerede i 1. halvleg skulle Varde have scoret mindst to mål, da Niclas Holm ramte stolperne.

Det var også en ærgerlig Varde-træner Søren Pallesen, der vurderede kampen således: