Fire talenter sendes videre til Musikalsk Grundkursus

Casper Ellehage. Foto: Niels Linneberg
Efter forårets optagelsesprøver til Musikalsk Grundkursus (MGK) kan Musik & Billedskolen glæde sig over at få dobbelt så mange elever optaget i forhold til sidste år.

Fire elever er sluppet igennem nåleøjet, og de kan til august se frem til at starte på MGK i Esbjerg og Kolding.
Det er Emilie Flugt Lønborg, der spiller klaver, David Jensen, el-bas, Mads Justesen, trommer og Casper Ellehage, el-bas.

Alle fire elever har gået på Musik & Billedskolens Talentlinje, og for Casper har talentlinjen været med til at inspirere.

– Jeg gik på talentlinjen i to sæsoner. På talentlinjen var der lige nogle dygtige medspillere, som man kunne se op til, det har givet blod på tanden. Så har det også været godt med undervisning i teori, bifagsklaver og forskellige genrer, siger Casper Ellehage.

Casper har spillet el-guitar i otte år, men skiftede for et år siden til el-bas, det instrument, han nu er optaget med på MGK.

– Jeg er glad for at få chancen for at starte på MGK. Jeg kender allerede en del af de studerende, og først og fremmest glæder mig til at blive bedre på mit instrument. Hvor det så ender, må vi se, slutter Casper.

For Musik & Billedskolen handler det ikke kun om at kunne give dygtige elever muligheden for at få god undervisning, men også om at bidrage til en fødekæde af musikere og undervisere.

– Det er en stor glæde, at vi hvert år sender el lille håndfuld elever videre til MGK – og senere til konservatoriet eller en anden videregående musikuddannelse. Flere af vore egne elever får vi senere glæde af, som vikarer eller som faste undervisere, siger Hanne Grønlund, leder af Musik & Billedskolen.

Musikalsk Grundkursus er et særligt tilbud til unge, der enten gerne vil forberede sig på en videregående musikuddannelse eller bare er interesseret i at fordybe sig ekstra meget i musikken. Kurset er tre-årigt, gratis og tilbydes på flere musikskoler i Region Syd.

DEL