Fælles front for udvidelse af Rute 11

Allerede for to år siden var der debat. Skal rute 11 fra Korskroen til Varde udvides? Det er et stort ønske hos borgmester Erik Buhl, Lone Hjortshøj fra Hjortshøj Partyservice samt de to folketingskandidater Anders Kronborg og Claus Christensen. Foto: Kim Schou

Turismen vokser år for år og belastningen af Rute 11 mellem Varde og Korskroen er stor.
Næsten 8.000 køretøjer benytter strækningen hver dag og en del af dem er lastbiler.
Derfor satte folketingskandidaterne Anders Kronborg (S) og Claus Christensen (V) tirsdag hinanden stævne hos Hjortshøj Partyservice.
Firmaet rykkede selv for få år siden fra Outrup til Varde og med en placering på hjørnet af Ribevej/Rute 11 og Esbjergvejen ser de dagligt de udfordringer der er med trafikken.
– Vi mærker selv den øgede trafikmængde, når vi kører ud med mad om lørdagen. Det er så slemt, at vi altid skal regne med 20-25 minutters ekstra kørsel om lørdagen, når sommerhusturisterne har skiftedag, fortæller Lone Hjortshøj.
– Vi skal dog ikke undervurdere turisternes betydning. De lægger mange skattekroner i kommunen, men vi er nødt til at tænke langsigtet, påpeger hendes mand, Jens Hjortshøj.
Selv bor parret i Outrup, og ser også den trængsel der er den anden vej ud af byen fra Varde til Tænd Pibe krydset.

Politisk interesse for udvidelsen
Trods forskellige politiske standpunkter er det ikke første gang de to folketingskandidater står sammen om en mærkesag.
Sidste år var det en cykelsti hen over Marbækområdet de slog et slag for.
– Vi har mange borgere der kører på den rute hver dag og med den øgede mængde af turister, er det vigtigt at ruten fremtidssikres, fortæller Claus Christensen, som er glad for at Anders Kronborg kan se samme interesse.
– Det her er ikke partipolitisk sag. Det er en sag for os alle og ved at vi er to der står sammen, er muligheden for at blive hørt også større, fortæller Claus Christensen.
– Det er vigtigt, at Rute 11 udvides til en 2+1 vej, fortæller Anders Kronborg.
Til daglig er han formand for teknik- og byggeudvalget i Esbjerg, hvor man forventer at trafikken øges med to procent årligt.
– Vi ser jo familier med to biler, unge der hurtigere får kørekort og en bil til rådighed. Uanset hvor meget vi gerne ser den kollektive trafik udbredt, skal man heller ikke være urealistisk med virkeligheden, fortæller Anders Kronborg, som selv nævner den nylige udvidelse af vejen fra Hjerting til Esbjerg Havn som en vigtig udvidelse.
– For mig er det her en sag som berører os alle. Ikke kun Varde-borgerne, fortæller Anders Kronborg.
Varde Kommune fik lavet en forundersøgelse af COWI for fem år siden, og den fortæller at vejen kan laves for omkring 300 mio. kroner.
– Jeg er fuld af fortrøstning for, at vi får vejen bevilget indenfor de næste fem år og senest i 2025, fortæller borgmester Erik Buhl.

Enige på facebook
På facebooksiden Info fra borger til borger i Varde er borgerne enige i at vejen bør udvides.
– Ja, den er slem om lørdagen om sommeren, lyder det fra Kirsten Simonsen, som bakkes op af Karen Margrethe Thaisen Hansen: Vi skal være glade, for turisterne, skriver hun.
Karsten Christensen er dog lidt nervøs ved tanken: Nu ikke begynde med at lede trafikken en anden vej, så vi får hele lortet ud over Roustvej. Her er stadig rart at være om lørdagen, skriver han.
Cykelsti på strækningen ville også være fedt, tilføjer Jane Skriver, som bor på vejen og i weekenden er der tidspunktet hvor familien ikke kan komme ud.

DEL