Et virkeligt juleeventyr

Et rigtigt juleeventyr ender altid godt. Og det gør dette juleeventyr også, det tør jeg godt at skrive, for det ved du. Men dette eventyr er ikke lavet i min fantasi, det er virkelighed.
Det handler om at hjælpe og samtidig reducere madspild. Primus motor for det er Christina Bonde på 37 år fra Varde. Hun er udviklingskonsulent, gift og har to børn. Og så har Christina et stort hjerte. Et hjerte der ikke kan bære, at nogle må gå sultne i seng.

At hjælpe dem, der ikke har råd til mad på bordet, det bør man gøre. Sådan havde Christina tænkt i lang tid. Og så omsatte hun tanke til handling.

– Det er noget, jeg har arbejdet på i lang tid, fortæller Christina og fortsætter – jeg kontaktede en masse i mit netværk og vi blev hurtigt en lille gruppe. Vi tog kontakt til landsforeningen Stop Spild Lokalt og kom under vingerne hos dem.

– Vi tænkte, at julen var god at starte ud med. Både Kvickly og Føtex er med. Det er vi glade for, siger Christina der håber på, at butikkerne kan se, at det er et godt projekt på længere sigt.

Håbet er, at kunne indsamle på daglig basis og have et fast udleveringssted, med udlevering hver dag. Så er det muligt for de personer, der af den ene eller anden grund ikke har råd til mad, at få dagligvarer i huset. Og for butikkerne at reducere det madspild, der finder sted hver dag.

– Målet er, at få etableret et permanent samarbejde med mange af byens butikker, så vi kan gøre projektet bæredygtigt, fortæller hun.

Hansens Bageri var den første permanente samarbejdspartner, der vil være med på lang sigt. Desværre har de ikke overskudsvarer i julen, men gerne vil være med i projektet, når det forhåbentligt bliver permanent.

– Det har været svært, at få butikkerne med på ideen, men vi håber, at de med dette juleprojekt kan se ideen i, at gøre det året rundt, siger Christina.

Udlevering lillejuleaften

Uddelingsstedet bliver ved butikken F.U.N.D. i Varde midtby den 23. december.

– Det bliver efter butikkernes lukketid, men jeg lover, at der kommer fuld knald på julestemningen, smiler Christina.

Udleveringsstedet vil være samme sted, hvis Stop Spild Lokalt kan blive permanent i Varde.

– Det er meningen at man så kan komme her og afhente madvarer. Her kan man også være mere anonym hvis man ønsker, fortæller Christina og fortsætter

– Vi gør os ikke til dommere over hvem, der har mest brug for hjælpen. Dét er op til den enkelte selv at vurdere, om man har brug for hjælpen.

Socialpsykiatrien er med i projektet

– Vi har en aftale med Socialpsykiatrien om, at de som et led i de aktiviteter de tilbyder deres brugere, gerne vil bistå med den daglige drift når vi kommer i gang, siger Christina.

Planen er, at det vil være brugere der kører rundt til butikkerne og samler varer ind.

Christina håber på, at det kun er et spørgsmål om tid, og at juleuddelingen her vil kunne åbne butikkernes øjne for, at det er et værdifuldt samarbejde på mange plan, også for dem.

 

FIK DU LÆST:

føtex støtter op om Stop Spild Lokalt (Varde)