Erstatninger for en milliard i Region Syddanmark

Arkivfoto
Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) tilkendte sidste år godtgørelser og erstatninger for i alt 4,3 mia. kr. i arbejdsskadesager. Det er blandt andet kommet 3.300 borgere i Region Syddanmark til gode.

Værdien af de tilkendte erstatninger i Region Syddanmark alene svarer til et samlet beløb på én mia. kr. Beløbet dækker over godtgørelser og erstatninger i sager, hvor en borger er kommet til skade eller er blevet syg som følge af sit arbejde.

– Det er afgørende, at man kan gå trygt på arbejde og regne med, at der bliver taget hånd om én, hvis man kommer til skade. Man skal huske, at der bag hver eneste afgørelse er et menneske, der kommet til skade, udtaler Anne Kristine Axelsson, direktør for AES.

De samlede erstatningsudgifter i hele landet var i 2018 på 4,3 milliarder. Det kan man læse i AES’ årsstatistik for 2018, som netop er udkommet.

Statistikken viser udviklingen på arbejdsskadeområdet i perioden fra 2012 til 2018 med nøgletal i tabeller og en kort sammenfatning af de overordnede tendenser.

Anne Kristine Axelsson fortsætter: Vi arbejder fortsat på at nedbringe sagsbehandlingstiden og derved forbedre kundeoplevelsen. Vores tal viser, at vi er på rette vej.

Du kan læse mere i AES’ årsstatistik for 2018 .

DEL