Erik Gundersen vurderer de danske speedway chancer i aften

Erik Gundersen på Varde Bibliotek

Af Henrik Clausen Pedersen

I aften køres sæsonens 10. og sidste afdeling af verdensmesterskabet i speedway i polske Torun.

Hvordan ser den tidligere speedway stjerne, Erik Gundersen, på de danske muligheder i løbet. Vi har spurgt ham:

Kan polakkerne, Maciej Janowski og Bartek Zmarzlik, stå for presset fra publikum? Vi skal tænke på der er 25.000 tilskuere.

–  Der er fuldt hus og en stemning, som er sjældent set, så bliver det en af dem, der vinder løbet i aften. Og det er klart, at de gerne vil vinde på hjemmebane, siger Erik Gundersen.

–  Tai vil gå ud og trykke den af i aften og cementere sit verdensmesterskab. Der er lagt i kakkelovnen og kamp om bronzepladsen og de sidste otte kval pladser til grandprixet næste år, tilføjer han.

–  Det ligger tæt så det gælder om at være klar. Nicki vandt i år 15, og Niels Kristian vandt i år 16, så de har begge en chance. Jeg har spillet på dem begge, men om det bliver finale sejr eller en podieplads ved jeg ikke, men jeg håber det bliver en af dem.

–  Nicki er desperat, og det er hans sidste skud i bøssen, så han skal vinde eller på podiet, så kan han komme op til overvejelse igen.

–  Han har gjort det godt med tre VM, en sølv, og tre Bronze, men han er blevet 41 år og i sin karrieres efterår. Derudover har han haft mange skader og skulle bevise, at han er tilbage. Det har han så gjort, og det må vi tage hatten af for. Danmark får kun et ud af fire wildcard, fortæller Erik Gundersen.

Kunne der komme to VM løb til Danmark. F. eks. i Horsens og Vojens ?
Ja, det fordrer, at der kommer flere danskere med frem. Vi er jo kun 5,2 million mennesker i Danmark. Men det kunne være Mikkel B Jensen, Mikkel Mikkelsen, Michael Jepsen Jensen, Anders Thomsen og Leon Madsen. Der skal også være publikum til det. Der skal komme mellem 15 – 20.000 pr. gang, slutter Erik Gundersen.

TV3 sport sender VM grandprixet live fra kl 18.55

GoVarde bringer i den kommende uge et interview med Erik Gundersen om hans liv før under og efter hans ulykke. Ligeledes runder vi også Region Varde.

Go Varde, mødte i forbindelse med Erik Gundersens speedwayforedrag på Varde Bibliotek, også nogle af de mange publikummer før foredraget. Her er hvad nogle af dem sagde før aftens VM finale i Polen:

Gitte og Jens Jørgen Harder :
Gitte : Englænderen bliver verdensmesteren (Tai Woffinden, Red.), vi holder ikke med danskerne, vi holder med Greg Hancock. Men Nicki Pedersen får et wildcard.

 

Bent Højberg Larsen :
Jeg tror Tai Woffinden vinder, men det kan ændre sig, Nicki Pedersen skal klarer sig godt for at komme i top 8, ellers må han jo med på et wildcard, jeg ved ikke om jeg tror på det, men jeg har læst at det er sandsynligt. Det kunne være rart med 2 danskere næste år i grandprixet.

Tv Annette frandsen: Jeg håber Niels Kristian Iversen vinder løbet i aften, for han er en rigtig god mand. Jeg tror Nicki er med næste år
Midt Inge Dorit Larsen: Puk (Niels Kristian Iversen, Red.) Skulle gerne vinde i aften. Hvis Nicki får et wildcard til næste år, som der er skrevet om, er det forkert.
Tv Anette Jakobsen: Jeg er også Puk fan, selvfølgelig er jeg da det. Jeg tror Nicki får et wildcard til næste år.

DEL