Efterskoler udstiller i KunstLab

I maj måned er KunstLab på Kulturspinderiet igen rammen om en udstilling af elevarbejder fra kunstlinjerne på Øse Efterskole og Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole.

Fælles for de to efterskoler er, at de har egentlige kunstlinjer, hvor eleverne kan fordybe sig i kunst og kreativitet. Undervejs i skoleåret arbejder eleverne med forskellige teknikker og tilgange til billedkunsten, og udstillingen kan ses som en slags ”svendestykke” for det, de har tilegnet sig gennem skoleåret.

Udstillingen har i år et fælles tema, Et magisk univers. Elever fra begge efterskoler har fortolket temaet i forskellige materialer: Linoleumssnit, keramik, glas og maleri.

Lærke Cecilie Overgaard Hansen er en af udstillerne. Hun går i 9. klasse på Øse Efterskole.

– Jeg har altid haft interesse for kunst, og har gået til billedkunst i mange år på Kulturskolen i Esbjerg.
Jeg valgte kunstlinjen på Øse Efterskole, fordi jeg godt kunne tænke mig udforske flere forskellige metoder og materialer i stedet for at tegne som jeg er vant til.

Lærkes bidrag til udstillingen er resultatet af arbejdet med hendes årsopgave på efterskolen.

– Jeg har lavet tre krukker i ler som årsopgave. Vores årsopgave skulle have et bespænd, og for mig var det, at lave de tre krukker i tre forskellige lertyper. Ler og stentøjsler har jeg arbejdet med før, men ikke porcelainsler, og det var en stor udfordring at arbejde med, men det lykkedes til sidst, siger Lærke med tilfredshed i stemmen.

Udstillingen kan ses 1.-29. maj i KunstLabs åbningstid, hverdage kl. 9-17 og weekender kl. 12-16.