DMI melder efterårsvejr med kraftige vindstød

Der er ikke meget januarvejrstemning, når man kigger ud af vinduet, regn – blæst og varmegrader helt op til 8 grader den kommende uge.

Og så varsler DMI endvidere storm i de kommende dage, især ved vestkysten skal man få fjernet havemøblerne og trampolinen.

DMI’s januarprognose: Vejret vil de kommende uger minde mere om efterårsvejr end vintervejr. Vestenvinden sender nemlig mild luft ind over landet med mange skyer og af og til også blæst. Korte indslag af koldere og mere solrigt vejr vil dog også forekomme af og til, men rigtigt vintervejr er der ikke udsigt til på nuværende tidspunkt. 

uge 3 ligger et højtryk over Syd- og Sydøsteuropa, og lavtryk bevæger sig ind over Norge fra vest eller sydvest. Det betyder, at Danmark får en hovedsagelig vestlig strømning af mild luft med fronter, der passerer landet vestfra. Skyer kommer derfor til at dominere vejret, og i perioder får vi også regn og blæst. Hvis vinden går i nordvest efter en koldfront kan vi kortvarigt få en mere klar og kølig luftmasse ned over landet fra nord. I så fald kan der helt lokalt måske komme lidt hvidt i bygerne. Det vil dog hverken være landsdækkende, eller noget der bliver liggende ret længe.
Dagtemperaturerne ventes oftest op mellem 3 og 8 graders varme, og om natten ned mellem 2 og 6 graders varme. I klart vejr vil nattefrost også kunne forekomme.

Samlet set ender ugen med temperaturen noget over normalen, mens nedbørsmængderne ligger lidt under normalen for årstiden.

Ifølge prognoserne byder uge 4 på stort set samme vejrmenu som uge 3. Vi ligger i en overvejende vestlig strømning med mange skyer og til tider regn og blæst, afløst af korte perioder med mere klart og køligt vejr, hvis vinden går i nordvest efter en koldfront.
Fortsat temperaturer mellem 3 og 8 graders varme om dagen og lidt køligere om natten.

Generelt ender ugen med temperaturer noget over normalen og nedbørsmængder lidt under normalen

Prognoserne for uge 5 er som vanligt meget usikre, men de fleste prognoser hælder dog til, at vejrtypen fra uge 3 og 4, har godt fat i landet og fortsætter ind i uge 5.

Som helhed ender temperaturen over normalen med nedbørsmængder omkring eller lidt under normalt.

Kilde: DMI.dk

DEL