DM for badminton ungdomsspillere

U15B Foto: Varde Badminton Klub

Igen i år afvikler Varde Badminton Klub i samarbejde med Badminton Danmark DM for ungdomsspillere, det sker i weekenden 29. – 31. marts.

Og skulle det summe lidt ekstra i Varde eller i kommunens haller, så er der en rigtig god grund til det!

Sidste år var der rekorddeltagelse med 1.172 badmintonspillere fra 153 forskellige klubber, men i år vælter rekorden med et brag – der er tilmeldt 1.452 badmintonspillere i alderen fra 8 til 19 år.

Læg dertil forældre og ledere, som bakker op på sidelinjen, det bliver et brag af en weekend, med masser af spil og socialt samvær på tværs af alder og køn.

Varde Badminton Klub afviklede sidste år, for første gang et arrangement af denne størrelse.

– Et eller andet må vi jo have gjort rigtigt, for mange har valgt at komme igen, og så har de endda taget nogle flere af deres klubkammerater med i år – så vi springer alle rammer.

– Heldigvis er Varde Badminton Klub rustet til at afvikle stævnet på en anden måde. Den rutine vi fik ved at afvikle sidste års mesterskab, har absolut været med til, at klubben i år har visse fordele i forhold til planlægningen. Vi er blevet klogere på mange ting, når så mange mennesker, skal spille, spise, fragtes og overnatte.

– Når et stævne af denne størrelse skal afvikles, har vi behov for al den støtte og frivillige hænder, som vores medlemmer og familier kan yde, så omkring 130 har sagt ja til at rive weekenden ud af kalenderen og få det hele til at gå op i en højere enhed.

– Vi har dog endnu enkelte huller, så vil du eventuelt støtte Varde Badminton Klub, er her muligheden for at gøre en forskel – og så bliver du efterfølgende belønnet for din hjælp. Med en invitation til hjælperfest for alle de, som har givet en hånd med – Der er opgaver af mange slags, så tøv ikke – kontakt Flemming Høj på telefon 23381798.

En arbejdsgruppe har gennem det sidste år arbejdet med at rammerne på plads, så i weekenden 29 -31 marts, skal det hele stå sin prøve.

Det er ikke kun klubbens egne frivillige, der er vejen til succes.

– Vi skal fredag eftermiddag starte kampe op i 16 forskellige haller på i alt 146 badmintonbaner – og inden der har vi i busser fragtet de fleste spillere rundt til de enkelte haller, så logistik er det store nøgleord.

– Her er det lige fra halinspektørerne i hallen, cafeteriaer og buschauffører der er med til, at hele stævnet bliver en succes – så hvor mange der er involveret alt i alt, er et åbent spørgsmål, men vi får støtte og hjælp fra alle disse samarbejdspartnere, hvilket vi utrolig glade for, eller kan vi ikke komme i mål.

– Varde Kommune har også støttet klubben i forhold til et økonomisk tilskud til hallerne, samt al den støtte i planlægningen, som vi måtte ønske – nu håber vi at kunne betale tilbage, ved at være med til at vise Varde Kommune og alle dens haller frem fra den allerbedste side, samt ikke mindst må der være solgt rigtig mange overnatninger i kommunen til denne weekend.

Varde Badminton Klub og Varde Kommune som helhed kommer absolut på landkortet i weekenden 29. – 31. marts, når vi afvikler dette stævne.