Denne gang mener jeg det! Alvorligt!

Vil bare lige advare – om en gentagelse i min klummehistorik. Jeg havde nemlig endnu engang sat mig for at føle mig krænket!

For jeg forstår, at det er tidens trend – og man må hyle med de ulve, man er i blandt og alt det der.

Jeg blæste hjem fra arbejde i går. Med radio for fuld styrke. Nyhederne på tlf tændt de to meter der er fra bil og ind til News på TV. Fordi jeg var sikker på, at det var NU – i dag – hr. Løkke ville udskrive folketingsvalg. Og sikke skuffet jeg blev, da jeg tændte, bare for at se to forvirrede studieværter omtale en eventuel krænkelse over et par gymnasieelever, der var udklædt som mr. og mrs. Obama. Så blev jeg altså bare så træt.

Pludselig skulle jeg til at overveje, om jeg skulle til at skamme mig over at have deltaget i adskillige kostumefester gennem tiden, udklædt – og jeg nævner i flæng – som pirat, sigøjner, spåkone, spøgelse, 60’er-sangerinde – og til den ene fest var en af mine veninder udklædt som – ja – hun havde rigtig meget skosværte all-over. Dengang var det bare noget man sagde “WAUW en gennemført udklædning” til, i dag ryger man så på forsiden af BT.

Jeg røg i en tråd på Facebook, hvor der pænt bliver spurgt – jamen hvordan skal man udklæde sig som Obama, hvis man ikke må bruge farve? Er en maske ikke det samme? Når alt kommer til alt? Eller skal vi bare lave forbud?

Og hvad med Pippi? Som min yngste var udklædt som ved fastelavnsfest to år i træk… føler folk med smuk rød hårpragt sig krænkede? Eller hvis man klæder sig ud som jeg gjorde i 1990 på Katedralen – som pirat? Det var nok ikke gået i dag…

Det er simpelthen for avanceret. Jeg forstår det ikke. Til gengæld forstår jeg, at kløften bliver større, og konflikter opstår, des mere vi taler tingene forkert op, som man i mine øjne har gjort her. ØV altså!

Men nej, den gik ikke. Min ældste datter mente, jeg måtte vågne op og føle mig krænket over noget. Ellers er man altså gammeldags. Så jeg satte mig sammen med hende og brainstormede. Med en blok. Der skulle laves liste!

“Du kan fx føle dig krænket over, at alle lange kjoler fungerer som kjoler med slæb for dig, mor,” sagde datter, der klart hentydede til min højde, der ikke ligefrem er noget prale af, og det sad jeg så over overvejede at blive krænket over. Men det var ligesom svært at blive alvorligt sur over. Når nu det eneste jeg kan gøre ved det er at tage et par stiletter på!

Den yngste blandede sig: “Du kan føle dig krænket over, at det der creme, du bruger til de rynker, du i hvert fald IKKE har, måske ikke helt virker sådan… dag til dag…?” Hov hov, fik jeg sagt, og følte straks krænkelsen komme snigende. Som om…(!!!) jeg har rynker…?

Vi sad længe der. Så længe at jeg nåede at drikke kaffe og tabe tråden tilpas mange gange. Og vi blev enige om, at vi måske skulle lancere ny trend. En trend, der handler om at ryste lidt på hovedet – og tænke – nå ja pjat. “Smil og vink” som jeg altid siger til mine piger, når de er i tvivl om noget….

Listen over alt det, jeg overvejer at føle mig krænket over – den er her (og mine piger hjalp altså…)

Nogen derude, der er med på akut kulturskifte? – Lad os droppe krænkefimset og bare sige ‘NEJ SGU’, hvis der er noget, man blir fornærmet over – i stedet for at piske alting op på vanvidshøjder, så det tager en sendeflade, der burde lugte af noget mere lækkert.

Ind i kampen – fokus på det positive – tal det gode op!

#følermigsimpelthenikkekrænket