Den syngende ekspedient lever og ånder for teater

Danielle Karlson (27) kan i den grad skrive under på budskabet i sangen ”There’s No Business Like Show Business”, for hun lever og ånder for at spille teater, synge og danse.

Hos Avis Budget Biludlejning Esbjerg kender mange kunder hende som den syngende ekspedient, og nogle af dem har fået et par strofer fra ”Hvordan får jeg ram på en mand” med i købet, når de skulle hente en bil. Danielle skal nemlig spille hovedrollen i Irving Berlins klassiker ”Annie Get Your Gun” ved Varde Sommerspil 27. juni til 13. juli.
Dermed skriver Danielle Karlson musical-produktion nr. 30 på listen. Lige før ”Annie Get Your Gun” medvirkede hun i Messecenter Hernings opsætning af ”Evita”, og måske er der et tredje stykke på tapetet til efteråret. Det vil optagelsesprøven vise.

– Det kræver opbakning fra familie, venner og arbejdsplads, at jeg bruger stort set al min fritid på at spille teater, gå til dans på Berit Borgs Dansecenter og træne stemmen hver eneste dag, siger Danielle Karlson. Det er et privilegium at være med i en stor forestilling, men det er absolut heller ikke noget, man kommer sovende til.

Flere hovedroller
Ved 7-kantens sommerspil i Varde har hun haft bærende roller i ”Zorro” og ”Midt om Natten”, og sidste år havde hun hovedrollen som Eliza i ”My Fair Lady” i Vejle Musikteater.
– Det er nok rigtigt, at jeg selv er frisk og slagfærdig, en pige med ben i næsen som både Eliza og Annie, siger Danielle, der i øvrigt skal spille rollen som Annie Oakley for anden gang.

– Jeg var ikke mere end 17 år, da jeg havde rollen som Annie hos Drabanterne i Ølgod. Nu kommer jeg, 10 år ældre og med erfaringer fra samarbejdet med instruktører, koreografer og korledere på forskellige musicalscener, så der er ingen tvivl om, at jeg kan gå ind og arbejde med rollen på en ny måde, og det har jeg længe haft lyst til, siger hun.
Den mandlige hovedrolle spilles af Christoffer Sonnich Møller, fra Fredericia. Han er mesterskytten Frank Butler, den ubestridte stjerne i et stort wild west show, men nu ser han sin position truet, da en skarptskydende pige fra landet trænger sig ind på mændenes enemærker. Og så bliver de alligevel forelsket i hinanden.

Stor myretue
7-kanten har omkring 250 frivillige i gang, når Varde Sommerspil kører, og Danielle Karlson beskriver det som en stor myretue, hvor alle samarbejder om et bestemt mål. Publikum ser skuespillerne, sangerne og dansende cowboyer og indianere på scenen, men sommerspillet blev ikke til noget uden et stort hold af frivillige bag dem: Scenebyggere, sminkefolk, kostumetjeneste, teknikere, musikere, servicefolk og P-vagter.
– Man får venskaber på kryds og tværs af alder og kultur, og dette fællesskab er absolut en af grundene til, at jeg elsker at være med, siger Danielle Karlson.