Den danske sang er en…. (hvem tør komme med et bud?)

Undskyld. For ligesom at være lidt på forkant. Hvis jeg i denne klumme skulle ske at komme til at krænke nogen – det er ikke hensigten.

MEN. Jeg har ligget søvnløs hele natten. Af skam. Fordi det i aftes slog mig, at jeg både er lyshåret og hunkøn. Jeg er nok ikke helt i kategorien ung, så det hjælper måske lidt i forhold til det her krænkeri. Hvem ved. Ved nærmere eftertanke … jeg vil faktisk tillade mig at være krænket over at nogen ku’ ske at føle sig krænket af mig. Det er da ikke i orden.

Næ – jeg får lyst til at åbne vinduet her på kontoret og BRØLE “Den danske sang er en ung blond pige – hun går og nynner i Danmarks hus…” UD af vinduet – UD over hele Varde torv. I en megafon!

Vanviddet er stukket af… og jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde! Den politiske korrekthed er med ét – uden vi opdagede det – blevet udefinerbar!

Min bil er sort. Må jeg egentlig sige det? Eller skal jeg begynde at overveje at sige, at jeg kører i en mørk bil?

Min hund er sort. Jeg tør slet ikke tænke tanken til ende, hvis den skulle løbe væk en dag og jeg skal ud og efterlyse den.

Næ, jeg er tilbøjelig til at give Thomas Blachman ret, der i går til TV2 udtalte: – Vi har jo en historie. Skulle vi så også holde op med at synge ‘Tre små kinesere på Højbroplads’? Eller skulle man holde op med at læse Jørgen Clevins børnebøger? (Altså Blachman – han har da om NOGEN været på krænkestien, hvis man spørger de rigtige, der ikke tåler mosten… eller hva’ – som han har siddet der i X Factor og råbt at de unge wanna-be-sangtalenter absolut ikke ku’ synge… hvor krænkende er det ikke lige…?)

Jeg føler mig ved nærmere eftertanke også enormt krænket nu lige pludselig – ja krænket af dem, der bare tillader sig at poste blærefotos på facebook af deres perfekte hjemmebag. Jeg er nemlig en elendig julebager, så jeg er sgu temmelig frustreret over at skulle glo på de frygtelige billeder, der bare konstant minder mig om, at jeg ikke er så go til vaniljekransene!

For slet ikke at tale om konfekten… den hjemmelavede – jøsses jeg føler mig krænket!

#jegfølermigkrænket

– Ja jeg gør –
Der er faktisk rigtig meget, jeg kan sætte mig og føle mig krænket over. Højt fra træets grønne top. Hvad pokker…? Hvordan tror I måske liiige det føles at trave rundt om juletræet hvert eneste år og synge den sang – velvidende at jeg med mine 160 cm aldrig kan nå træets top. Det er denondelyneme krænkende. Siger det bare!

Men hvis jeg nu et øjeblik lægger mine krænkede følelser væk og reflekterer. Så har jeg et eneste spørgsmål.

Sig mig. Var der ikke en voksen tilstede på det der CBS?

Håber virkelig ikke jeg har krænket nogen med denne klumme. Og hvis – jeg har så lad mig vide – så jeg kan føle mig krænket over at ha krænket …

DEL