De forbudte sange: En fortælling i ord, musik og billeder

De forbudte sange: En fortælling i ord, musik og billeder Kom med, når historien om genforeningen belyses ud fra de blanke sider i Den blå Sangbog. Denne fortælling tager sin begyndelse i den 1. Slesvigske Krig og føres frem til Genforeningen i 1920. Efter nederlaget i 1864 samledes man i Danmark om det danske sprog og sangkulturen blomstrede, ikke kun i Sønderjylland, men i hele landet.  Højskolebevægelsen voksede. Sprogforeningen opstod og stigende uvilje hos den prøjsiske statsmagt fik dem til at censurere Den blå Sangbog, og “De forbudte Sange” blev en kendsgerning.

Mød bibliotekaren og historikeren Claus Jacobsen, der som specialist og engageret fortæller vil sætte ord på baggrunden for dette spændende kapitel i vores historie. De to højprofilerede musikere Martin Schack på klaver og kontrabassisten Jesper Hindø vil levendegøre historien med jazzificerede fortolkninger af nogle af de sange, der har været medvirkende til en ny dansk identitetsfølelse efter nederlaget til prøjserne i 1864.

Teksten og musikken vil suppleres med historiske billeder og fotos, og publikum vil undervejs synge med på nogle af sangene, som der også improviseres over.

Claus Jacobsen er bibliotekar, som fagreferent i historie og sønderjysk lokalhistorie.

Han er uddannet mag.art. med speciale i dansk national identitet udtrykt i mindesmærker og sange, og har medvirket i flere udgivelser.

Martin Schack tilhører den absolutte elite som jazzpianist, hammondorganist og arrangør og har mange udgivelser i eget navn.

Jesper Hindø er klassisk uddannet kontrabassist, har spillet i Sønderjyllands Symfoniorkester og er i dag jazzmusiker. Jesper Hindø modtog i 2015 Sønderborg Musikråds Musikpris.

I samarbejde med Kulturdageforeningen Ølgod.

Fakta:

Ølgod Bibliotek og Kulturhus tirsdag den 17. marts kl. 19. Billetter 55 kr. på

www.vardebib.dk/oplev<http://www.vardebib.dk/oplev