Danmarks eneste Ravfestival drives af passionerede frivillige

Bodil Sommer til venstre og Susanne Junge til højre.

En håndfuld frivillige raventusiaster står bag Ravfestivalen, der afholdes ved Vejers, Blåvand og Henne den 23. – 25. september. Alle har de deres interesse og passion for havets guld – ravet – til fælles.

Idéen til Ravfestivalen opstod i 2014 hos en lokal butiksejer i Vejers med hang til ravsmykker. I dag er hele lokalsamfundet i Vejers inddraget samtidig med, at både Blåvand og Henne også er en del af festivalen.

Efter idéen om Ravfestivalen var blevet drøftet med ProVarde, der straks påtog sig rollen som overordnet koordinator, blev der sammensat en styregruppe med raventusiaster fra både Vejers, Blåvand og Henne.

Autentiske oplevelser skabes af lokale

Med de frivilliges naturlige interesse og viden om rav, har Ravfestivalen i år fået vokseværk og er således udvidet med en ekstra festivaldag samt warm-up i Henneby allerede torsdag den 22. september.

I Vejers, som er primært festivalområde, vil der være mulighed for at finde, føle, smage og lugte rav, og desuden er der workshops, musik, foredrag om rav på Strandhotellet, og Lauritz.com vil vurdere gæsternes ravfund. Festivalen får endda besøg af skuespiller Sofie Lassen-Kahlke, som måske overraskende nok også har en karriere som ravsmykke-designer.

– De frivillige har så mange gode idéer og har virkelig knoklet for at skabe autentiske oplevelser med rav. Desuden kunne vi allerede sidste år høre, at de danske og udenlandske gæster efterspurgte en ekstra festivaldag. Derfor var det en nem beslutning at udvide festivalen, uden at gå på kompromis med kerneoplevelsen – ravet, fortæller Kirstine Faber Lauritsen fra ProVarde, der har været med siden begyndelsen.

– Som eventkoordinator ved jeg, hvordan man koordinerer og markedsfører events, men jeg besidder ikke den specialviden om ravet, som de frivillige har. De frivilliges indsats er derfor utrolig vigtig for at kunne skabe noget så unikt som en festival, hvis eneste formål er, at hylde havets guld på alle tænkelige måder, slutter Kirstine Faber Lauritsen og kommer med en opfordring til, at alle kigger forbi den gratis festival.

 Fakta

Dato                  23. – 25. september (Warm-up Rav Mads’ Hus i Henne allerede d. 22.                                  september)

Åbning:              Officiel åbning af Ravfestivalen lørdag den 24. september kl. 11.00 ved                                 regionsrådsformand Stephanie Lose (Strandhotellet i Vejers)

Sted:                  Vejers Strand og by (primært festivalområde)

Ravsliberen I Blåvand, Blåvandvej 32, 6857 Blåvand

Rav Mads’ Hus, Hennebysvej 7, 6854 Henne

Ravhuset Hennebjerg, Vesterkærvej 10, 6830 Nr. Nebel

Pris:                    Gratis (medbring gerne kontanter til køb af mad og ravting)

Web:                  www.ravfestival.dk

DEL