Da JEG var barn….!

Jeg må være blevet gammel. Sådan helt uden helt at opdage det. Det slog mig forleden, da mine piger rullede med øjnene, fordi jeg startede en sætning med – “Da jeg var barn…”

Men det er jo fordi, jeg synes, det er så vigtigt at fortælle, ikke?

Fordi, da jeg var barn, voksede jeg op med de fire årstider. Jeg havde dem endda på Bjørn Wiinblad puslespil. De fire årstider. Om sommeren løb vi rundt i sol og korte kjoler, og plaskede i friluftbassinet Vestbadet. I efteråret tog vi regntøj og gummistøvler på, og om vinteren – ja nu kommer det vilde: Da byggede vi snemænd og løb af bagvejen hjem fra skole for ikke at blive vasket. (Gad vide om børn i dag ved, hvad det vil sige at blive vasket?) Så kom foråret, og forældrene gik i haven, mens vi plukkede påskeliljer og fandt rundboldbattet frem med alle gadens børn igen.

Yngre børn i dag – kan de egentlig huske sne? Hvornår har vi sidst sådan rigtigt haft sne – i mere end 3 timer?

Og så ruller den igen… beklager, kan ikke lade være…

– Da jeg var meget ung og netop flyttet hjemmefra, arbejdede jeg i weekenderne hos byens gågade-bager. Og jeg husker altså med al tydelighed, at jeg var den eneste, der kunne kravle gennem snedriverne, fordi jeg boede i en taglejlighed i gågaden, og åbne butikken og sælge tørkager til folks morgenkaffe, fordi bagerbilen ikke kunne komme frem – PÅ GRUND AF SNE????

NU er det blevet sådan, at vinteren et et langt efterår, hvor kloakdækslerne hopper af pga. vandmægderne, og Varde Å er omdannet til en fjord.

Foråret springer vi sikkert over, og så kommer sommervarmen buldrende, hvor der bliver så varmt, at sygehusene råber vagt i gevær, og grillmaden må laves i ovnen pga. afbrændingsforbud. Sct. Hans er afskaffet, og heksen kommer aldrig mere til Bloksbjerg.

Og alt imens sidder jeg her og er blevet sådan en gammel en, der taler om “i gamle dage, da jeg var barn” og stirrer ud på torvet fra mit skrivebord – på regn – regn og gråvejr, inden vi lukker ned og går på det, der trods alt stadig hedder VINTERFERIE….

GOD ferie derude…

 

DEL