Claus Christensen: Turismen har rigtig stor betydning

Claus Christensen blev godt opdateret på turistbranchen og dens udfordringer på Nymindegab Familie Camping.

Da folketingskandidaten for Venstre i Varde Kommune, Claus Christensen, i sin tid blev valgt i Horne, havde han et indlæg om fire vigtige ting for Varde Kommune: Turisme, Forsvar, Industri og Landbrug i vilkårlig rækkefølge.
Et af de punkter fik han torsdag kigget nærmere på, da han sammen med borgmester Erik Buhl og nogle byrådskandidater besøgte henholdsvis Købmand Hansen og Nymindegab Familie Camping.
– Der er ingen tvivl om, at turisme er en hjørnesten i kommunens beskæftigelse. Turismen skaber vækst og udvikling for os alle, og den udvikling skal vi gøre alt for at videreudvikle, fortæller Claus Christensen.
En af de ting han blev glad for at høre var, at der i dag er en forståelse i de enkelte turistbyer om, at man ikke kan stå alene.
– En by som Henne satser ikke specifikt på ungdommen. Dem der vil have natur og ro kører til henne. Skal der være mere liv om aftenen, så er det måske Blåvand man kører til. Men det ene udelukker ikke det andet, og det er godt at høre, at man i Henne også henviser til Tirpitz. Det er dejligt, at man tænker sådan, siger Claus Christensen.
– Det ene udelukker ikke det andet. Man skal se muligheder i stedet for begrænsninger, tilføjer han.

Claus Christensen og Erik Buhl fik en god orientering om turistbrancen af Købmand Hansen.

Frygt for sommerhussalg
Frygten for at udlændinge kan få lov til at købe sommerhuse i Danmark, kom også til udtryk i går.
– Der er virkelig en stor frygt for, at det bliver til virkelighed.
– Hvis det sker, så lukker turismen hurtigt. Så vil der ikke ske nogen udvikling, blev der sagt, så den frygt vil jeg videregive til mine kontakter på Christiansborg, fortæller Claus Christensen, som også fik et ord med på vejen omkring vejskatten.
– Der er ikke ubegrænsede økonomiske midler hos en tysk turist. Selvom han måske har lejet et sommerhus til 10.000 kroner, så betyder 200 kroner faktisk meget. En tysker tænker netop på de sidste kroner, så det kan få afgørende betydning.
Men generelt var holdningen, at det har været et godt år, og den fremgang håber turisterhvervet fortsætter.
– Derfor var det rigtigt givtigt at være rundt og lytte til turisterhvervene. Det er vigtigt, at man som politiker klædes på, så man ved, hvad der rører sig i deres hverdag, sluttede Claus Christensen, inden han rundede en travl dag af med et repræsentantskabsmøde i ProVarde på Agerbæk Hotel.

DEL