Claus Christensen: Hatten af for 10iCampus!

Claus Christensen, folketingskandidat (V), forstår frustrationen på 10iCampus.

Folketingskandidat Claus Christensen (V) har med interesse fulgt debatten det seneste døgn vedrørende 10. klasse.

Uddannelsesudvalget ønsker, at de kommunale 10. klasser flyttes til erhvervsskolerne:

– Jeg har selv været, og er fortaler for, at flere unge skal søge erhvervsuddannelserne, men når det er sagt, så forstår jeg også den bekymring, der er opstået fra blandt andre afdelingslederen på vores lokale 10iCampus.

Jeg besøgte 10. klasserne i forbindelse med en udstilling, de havde lavet kort inden jul. Her havde jeg fornøjelsen af at tale med rigtig mange af de unge mennesker, og der var en naturlig spredning af interesse – fremtidsdrømme. – Én gik målrettet efter at blive tømrer, en anden ville være pædagog, mens en tredje drømte om at blive ejendomsmægler.

Jeg mener, at det allervigtigste i det her er at støtte de unge mennesker i at komme i uddannelse – hvad enten det er en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse. Og så vil jeg give afdelingslederen på 10iCampus Lis Boe-Hansen ret i det, når hun siger, at der også er et hensyn, når vi taler geografi. Der er en forskel på, om man flytter 10. klasserne til erhvervsskolerne i Vestjylland eller indre København.

Slutteligt vil jeg sige, at jeg er meget imponeret over den lokale indsats – hvor faktum er, at regeringens mål for 2020 er at 25 % af eleverne skal søge en erhvervsuddannelse mens målet for 2025 er, at 30 % gerne skal. Her kan vi på nuværende tidspunkt lokalt prale af, at hele 36 % af eleverne på 10iCampus søger en erhvervsuddannelse. Det mener jeg, fortjener stor anerkendelse, lyder det fra Claus Christensen.

Fik du læst:

10iCampus: Hvorfor ødelægge en succeshistorie?

DEL